Investitii zero in (auto)strazi, spitale, educatie – OK. Promisiuni din campanii calcate sau modificate radical – OK. Taxe si accize noi – OK. ROBOR in crestere, leul in scadere, inflatia in crestere – OK. Legile pro-infractori si anti justitie – OK. Jignirea si ignorarea cetatenilor care protesteaza, dar si a partenerilor internationali – OK. Atacul la banii privati, la economii – NOT OK. Asa par sa stea lucrurile si, desi poate inca nu realizeaza, PSD sta pe un butoi de pulbere care ar putea exploda cat de curand.

PSD a castigat alegerile cu doar 3,2 milioane de voturi, in 2016, o cincime din numarul total de alegatori si ar face bine sa nu uite acest lucru – sustinerea populara este, de fapt, redusa. Ca o comparatie, Klaus Iohannis a fost votat de un numar dublu de romani. Mai mult, in ultimele sondaje Partidul Social Democrat a pierdut procentaje in intentia de vot a romanilor.

Cu toate acestea, Partidul Social Democrat nu face decat sa intinda corzile rabdarii romanilor – si nu numai – de cand au preluat puterea.

Si paharul este pe cale sa se umple. Din ce in ce mai des asist la comentarii cel putin virulente pe Internet, care instiga la violenta, la “o noua revolutie” impotriva Partidului Social Democrat.

Citeste si:
Teodorovici a anuntat depunerea unei motiuni simple impotriva PNL
Eugen Teodorovici a anuntat...

Atacul la Pilonul II de pensii, in fapt economii PRIVATE pe care a pus ochii partidul care a indatorat Romania cu circa 15 MILIARDE de euro in ultimul an si jumatate, a scandalizat tot mediul privat din tara. Un atac care a fost incercat si in 2013 dar pe care l-a oprit Victor Ponta, urmarind atunci efectele nefaste asupra economiei se repeta, astazi, mult mai virulent si mai inconstient.

Poate, pentru prima oara de la inceputul “domniei Faraonului de Teleorman”, toti romanii se aliniaza impotriva PSD – “totul”, pana la bani. Semnalele de alarma vin din toate partile – Asociatia celor care lucreaza in software in Romania, RBL, BVB, AmCham Romania si alte nenumarate institutii CONDAMNA incercarea, mai voalata sau mai pe fata, a PSD de a distruge/diminua/intrerupe contributiile la Pilonul II de pensii. Un alt lucru care enerveaza romanii sunt balbele guvernantilor care au trecut prin diverse stadii in aceasta saga a Pilonului II de pensii – de la o amenda si destituire in ING anul trecut pe fondul unei avertizari a populatiei, negari consecutive, ca mai apoi contributia sa scada dramatic, pana la documente oficiale in care se arata, negru pe alb, ca Partidul Social Democrat CHIAR a pus ochii pe banii romanilor.

Citeste si:
Iohannis: Trebuie sa le oferim romanilor o tara fara PSD
Iohannis: Nu asteptati de la...

Ce reactii sunt in online? Va invitam sa cititi singuri.

Daca inainte acestea erau razlete, oarecum extremiste, acum comentariile agresive sau care indeamna la agresivitate s-au indesit si din ce in ce mai multi oameni se simt frustrati de indiferenta PSD fata de protestele pasnice, sustinand solutii mai violente, care pot degenera.

WALL-STREET.ro condamna ORICE fel de forma de violenta si nu va incuraja niciodata proteste care sa degenereze in astfel de acte. WALL-STREET.ro sustine constitutionalitatea protestelor PASNICE si nu va incuraja niciodata violenta in astfel de actiuni.

Citeste si:
Ce scrisoare a trimis Toader Comisiei de la Venetia
Tudorel Toader a trimis...

Sursa foto: Shutterstock: David Darko

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Protest cu ligheane in fata PMB: Firea, vrem apa calda!