Viorica Dancila a declarat, miercuri, ca raspuns la afirmatiile facute ieri de presedintele Klaus Iohannis, ca Guvernul are bani de salarii si pensii. Premierul a vorbit in acest context si de Pilonul II de pensii: „Uitati de el”, scrie Digi24.

„Uitati de Pilonul II, a fost o propunere a Comisie Nationale de Prognoza neagreata de Guvern. Nu pot sa vorbesc despre ceva neagreat, nici nu m-am uitat pe propunere”, a tinut sa precizeze Viorica Dancila.

„In mod sigur exista salarii... pentru pensii si salarii. Domnul ministru Eugen Teodorovici a confirmat acest lucru, nu exista nicio problema si chiar as vrea sa nu cream ingrijorari in randul pensionarilor sau in randul salariatilor. Sunt bani de salarii si pensii”, a mai spus premierul.

„Pentru mine e important sa duc la bun sfarsit programul de guvernare si voi face acest lucru”, a subliniat ea.

Ce critici ii aduce Dancila lui Iohannis

In ceea ce priveste criticile legate de absorbtia fondurilor europene, Viorica Dancila a spus ca „domnul presedinte a uitat sa spuna ca face referire la perioada 2014-2020”. „In 2016 noi nici macar nu aveam acreditate autoritatile de management si aveam 0 absorbtie fonduri europene”, a mai sustinut Dancila.

„Avem 16 la suta fata de media europeana de 18%. Avem proiecte”, a adaugat premierul.

Marti, presedintele Klaus Iohannis a atras atentia ca guvernul nu a depus suficiente proiecte pentru cheltuirea fondurilor europene primite de Romania in acest an si ca este deja prea tarziu pentru ca cele 23 de miliarde de euro sa fie alocate pentru proiecte privind dezvoltarea tarii.

De asemenea, Iohannis le-a cerut guvernului si PSD sa raspunda la doua intrebari legate de Pilonul II de pensii: „1. Ce aveti de gand cu pilonul II de pensii? Clar, raspicat, cu argumente. 2. Mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfarsitul anului?”

„Pana si cei de la PSD se contrazic intre ei: ba se suspenda, ba nu, ba exista un proiect, ba nu. O harababura totala. Lumea isi pune intrebarea: de ce s-a creat aceasta incertitudine din partea PSD? Ce urmaresc? Oare nu s-au inteles intre ei?”, a mai spus seful statului.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri