Senatorul PNL Florin Citu a facut public un document atribuit Comisiei Europene, in care se arata ca Guvernul ar fi informat Comisia Europeana inca de la inceputul lunii aprilie despre intentia de desfiintare a Pilonului II de pensii.

"Guvernul, PSD, ministrul finantelor publice MINT! In perioada 10-11 Aprilie au fost discutii cu reprezentantii CE despre faptul ca Romania ignora cresterea alarmanta a deficitului structural.

In contextul acestor discutii, guvernul Romaniei a informat CE de planurile sale de suspendare a contributiei pentru pilonul II de pensii si ca va face aceasta contributie “facultativa”. (O sa revin la discutia despre deficit in zilele urmatoare)

Dupa cum vedeti in text, exista mai multe riscuri inclusiv pierderea beneficiilor de pe urma aplicarii clauzei pentru reforme sistemice care permite devieri de la tinta de deficit", a scris Florin Citu, pe Facebook.

Foto: Facebook / Florin Citu

"Daca pana si CE stie de ce face PSD acest circ? Ce ascunde? PSD are nevoie de timp ca sa vina cu strategia de comunicare. Deja au planurile de suspendare a contributiei pentru pilonul II iar acum se gandesc cum sa ni le bage pe gat si sa facem cat mai putin scandal. Nu trebuie lasati! PSD-istii mint doar pentru a mai castiga timp", mai adaugat acesta.

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a declarat, cu privire la scandalul legat de o posibila suspendare a platilor la Pilonul II de pensii, ca toate "scenariile" vehiculate in ultimele zile nu fac decat sa produca „efecte negative” in ceea ce priveste costurile la care se imprumuta Ministerul de Finante. De asemenea, Teodorovici a dat asigurari ca Executivul actioneaza „pentru binele romanilor”, fie ca e vorba de pensii, fie de salarii.

Citeste si: Mediul de afaceri, catre autoritati: Nu spargeti pusculita copiilor!

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri