Comisia juridica a Camerei Deputatilor a renuntat miercuri la un amendament al PSD care prevedea ca presedintele Consiliului Concurentei trebuie sa fi indeplinit functii de conducere cu largi responsabilitati pentru o perioada de cel putin 15 ani, scrie Ziare.com. Daca amendamentul ar fi intrat in vigoare, actualul presedinte al Consiliului Concurentiei, Bogdan Chiritoiu, putea fi demis.

Comisia juridica a rediscutat miercuri, intr-o sedinta neanuntata public, modificarea unui proiect de lege privind organizarea si functionarea Consiliului Concurentei si a renuntat la un articol privind criteriul de vechime in functii de conducere pentru presedintele Consiliului Concurentei.

Potrivit amendamentului respins, "presedintele trebuie sa fi indeplinit functii de conducere cu largi responsabilitati pentru o perioada de cel putin 15 ani, in care a facut dovada inaltei sale competente profesionale si manageriale".

Deputatul PNL Gabriel Andronache, membru al Comisiei, a spus ca "Dumnezeu le-a dat minte" si au renuntat la modificarile care erau neconstitutionale.

"Observ ca le-a dat Dumnezeu intr-un fel mintea cea de pe urma si au renuntat la unele modificari care in mod evident erau neconstiutionale - cele referitoare la introducerea unui criteriu de vechime de 15 ani pentru presedintele Consiliului Concurentei.

Citeste si:
Profi poate sa preia oficial cele 18 magazine ale Pram Maya
Profi poate sa preia oficial...

Insa noi ne vom mentine votul impotriva acestor reglementari, pentru ca in continuare consideram ca modificarile altereaza buna functionare a Consiliului Concurentei, deoarece practic se centralizeaza intreaga activitate de la plenul Consiliului Concurentei in mana unui singur om.

Or, din punctul nostru de vedere, cea mai corecta modalitate de functionare a Consiliului Concurentei este ca deciziile sa se ia in continuare in plenul Consiliului", a declarat la finalul sedintei deputatul PNL Gabriel Andronache.

Comisia juridica si Comisia de industrii din Camera Deputatilor au adoptat, la inceputul lunii mai, un amendament care prevede ca presedintele Consiliului Concurentei trebuie sa fi indeplinit functii de conducere cu largi responsabilitati pentru o perioada de cel putin 15 ani.

Daca amendamentul ar fi intrat in vigoare, actualul presedinte al Consiliului Concurentiei, Bogdan Chiritoiu, putea fi demis.

Citeste si:
RCS-RDS, acuzata de abuz de pozitie dominanta
ANISP cere Concurentei...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Seful Consiliului Concurentei ar putea fi numit de Parlament