Aproape 2.000 de oameni protesteaza, miercuri seara, in Piata Victoriei, dupa ce decizia Curtii Constitutionale privind revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Se scandeaza "Revolutie!","Hotii, hotii!", "CCR, sluga PSD", "Dictatorii, dictatorii!" si "Penalii! Penalii!". Conform televiziunilor de stiri, jandarmii au facut cordon si imping oamenii care incearca sa iasa din zona delimitata.

Judecatorii Curtii Constitutionale au stabilit, in dispozitivul deciziei prin care au constatat conflict intre puteri, ca presedintele urmeaza sa emita decretul de revocare a sefei DNA. Potrivit acestora, calea de urmat pentru iesirea din conflict este emiterea decretului de catre seful statului.

La scurt timp dupa decizia CCR cu privire la revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a scris o postare pe o retea de socializare in care argumenta ca verdictul Curtii Constitutionale „valorifica principiul constitutional potrivit caruia procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei”.

„Presedintele Romaniei nu are nici o abilitare legala pentru evaluarea competentelor profesionale sau manageriale ale procurorilor de rang inalt, spre deosebire de ministrul justitiei care are astfel de competente, stabilite atat la nivel constitutional cat si la nivel infraconstitutional”, a comentat Tudorel Toader.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri