Fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, sustine ca presedintele Klaus Iohannis ar putea fi nevoit sa semneze decretul privitor la revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi in termen de 45 de zile de la data in care va fi publicata motivarea CCR in Monitorul Oficial, scrie Digi24.

”Decizia Curtii Constitutionale devine general obligatorie din momentul in care se va publica motivarea in Monitorul Oficial (...) S-ar putea face o paralela cu termenul de 45 de zile pentru legile declarate neconstitutionale, legi pe care Parlamentul sau Guvernul trebuie sa le puna in acord cu decizia Curtii Constitutionale”, a declarat Augustin Zegrean, la un post de televiziune.

Zegrean spune ca aceasta decizie este una fara precedent, neobisnuita, pentru ca de regula CCR se rezuma doar la a constata daca exista sau nu un conflict constitutional si nu da dispozitii obligatorii.

„Nu ma asteptam sa se ajunga sa se faca cerere la Curte pentru a constata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala, in aceasta situatie. Nu am sa comentez critic decizia Curtii, inca mai sunt sub o obligatie de retinere, dar decizia aceasta nu face decat ceea ce spunea domnul Diaconescu: sa duca timpul inapoi, pentru ca echilibrul in justitie era foarte fragil. [...]

Citeste si:
Zegrean: Noile modificari ale legilor justitiei, "praf in ochi!"
Zegrean: Noile modificari ale...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Prima reactie a lui Iohannis la votul pro-Kovesi din Consiliul UE
Setari Cookie-uri