Gasesti in casutele postale, la puncte de prim ajutor montate de primarii sau in statiile de metrou sau RATB. Gratis, publicatia “Bucurestiul meu”, redenumita “Bucuresti Info” este, in esenta, material de propaganda pentru PSD si in special pentru Gabriela Firea, prezentand asa-zisele reusite ale Primariei Generale in ultimii ani. Cat costa? A durat mai bine de sapte luni sa aflam.

In ultimele luni, Primaria Municipiului Bucuresti A REFUZAT cu consecventa sa raspunda intrebarilor wall-street.ro, in ciuda nenumaratelor mail-uri. Am intrebat de multiple ori informatii privind investitia in “Bucuresti info”, o intrebare mai mult decat legitima in conditiile in care este, pana la urma, vorba de bani publici.

Nici PMB si nici Arcub, care acopera partea redactionala a Bucuresti Info, nu au raspuns intrebarilor repetate ale wall-street.ro, incalcand astfel legea privind dreptului la informatie (244/2001) dar si Constitutia Romaniei care stipuleaza clar, la Art. 31, ca dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi ingradit.

Publicatia "Bucurestiul meu" (redenumita Bucuresti info) este prezentata de PMB ca un “buletin informativ periodic al Primariei Capitalei, care contine informatii de interes general pentru cetatenii Capitalei”. In speta, ofera interviuri cu Gabriela Firea in care aceasta promite lucruri de care nu se tine, comparand Bucurestiul cu Viena, interviuri cu persoane fara nume care lauda PSD si deciziile partidului, sau “reusite” modeste ale Primariei Generale.

Ziarul este editat de Primaria Capitalei prin Arcub, iar partea redactionala este asigurata de catre Arcub “si alte institutii subordonate ale Primariei Capitalei”. Oficialii PMB nu au oferit, de asemenea, informatii privind ce alte “institutii subordonate” PMB sunt implicate in acest proces.

Citeste si:
Posta Romana, campanie platita pentru PSD: Pliante alaturi de pensie
Posta Romana, campanie...

Tirajul este de 200.000 de exemplare pe aparitie si este distribuit prin intermediul voluntarilor (si al primarilor de sector), mai spun oficialii PMB. Bucuresti Info are articole nesemnate, neexistand nicio caseta redactionala.

Dupa circa sapte luni si nenumarate insistente...

Raspunsul mult asteptat de la Primaria Bucuresti a venit DOAR atunci cand am amenintat institutia ca vom publica un articol in care, cu obiectivitate, vom expune felul in care functionarii platiti de populatie incalca legea.

"Bugetul alocat acestui proiect in 2017 (costurile de tipar pentru primele 2 numere), a fost de 99.960 lei, cu TVA inclus. In anul 2018, au fost tiparite doua numere a cate 200.000 exemplare (in lunile ianuarie si aprilie), bugetul alocat fiind de 80.920 lei cu TVA inclus", a transmis PMB.

Atasat, mai multe fotografii cu parti din continutul ziarului pe care PMB a dat, pana in prezent, circa 40.000 de euro.

Mai multe sectoare din Bucuresti au lansat ziare similare, tot platite din bani publici, asa cum este "Hai, ca se poate!", ziar scos de Sectorul 4, primarie condusa de Daniel Baluta. Pe coperta, bineinteles, o poza cu primarul PSD care anunta investitii masive in sector, dar si ca in Sectorul 4 populatia "munceste, iubeste si traieste" - ceva nemaipomenit, de altfel.

Sursa foto: Paul Budan

Citeste si:
După ce a falimentat Bucureștiul, Firea cere Ministerului de...
După ce a falimentat...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Firea vrea să închirieze camere pentru cei în carantină cu 50 euro/noapte
Setari Cookie-uri