In viziunea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, ceea ce face presedintele "este cel mai periculos precedent", pentru ca este prima oara cand un demnitar pune in discutie aplicarea Constitutiei si a unei decizii CCR, scrie Digi24.

Tudorel Toader a tinut sa precizeze miercuri dimineata ca, in urma deciziei CCR privind revocarea sefei DNA, rolul Consiliului Superior al Magistraturii „nici n-a crescut, nici n-a scazut”.

„Cu siguranta pot sa va spun ca, in lunga mea experienta in sistemul judiciar, cred ca ceea ce face presedintele azi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept. Este cel mai periculos precedent pentru ca e pentru prima data cand un demnitar pune in discutie respectarea si aplicarea legii fundamentale, aplicarea si respectarea unei decizii CCR”, a sustinut ministrul Justitiei.

„Minstrul Justitiei reprezinta o autoritate in sens constitutional, dar de data aceasta nerespectarea Constitutiei capata dimensiunea unui diferend de rang constitutional intre puterile statului si puterile statului urmeaza sa caute solutia acestei nerespectari a deciziei”, a adaugat el.

Intrebat cu privire la amenintarea facuta de Liviu Dragnea la adresa procurorilor, la mitingul PSD si la un post de televiziune, Tudorel Toader a declarat ca nu comenteaza „ce declara altii, fie el si presedintele republicii, care a devenit foarte cunoscator in ale dreptului constitutional”.

Despre acest lucru, Klaus Iohannis a vorbit in termeni duri: „Pe buna dreptate s-au revoltat magistratii, vazand cum se trezeste un politician, care mai e si infractor, sa se duca la televizor si sa ameninte acolo procurorii, dupa ce a convocat un miting mediocru antijustitie. Nu putem sa lasam statul sa intre intr-o situatie de incertitudine, ca intram in deriva, si sa ne trezim ca in loc sa consolidam democratia romaneasca noi, asa, de dragul unuia care vrea sa fie mai puternic decat e sanatos, renuntam la valori democratice.”

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri