Modificarile cu dedicatie aduse Codului de procedura penala vor intra luni in dezbaterea Camerei Deputatilor, forul decizional, dupa ce miercuri au fost adoptate, aproape fara nicio dezbatere, de Senat, anunta G4Media.

Actul normativ figureaza la punctul 1 pe ordinea de zi a sedintei de plen a Camerei, care este programata sa inceapa la ora 16:00. Anterior intrarii in plen, Codul de procedura va fi discutat in viteza, la ora 12:00, in comisia speciala condusa de Florin Iordache.

Modificarile controversate aduse Codului de procedura penala au fost adoptate miercuri de Senat cu 74 de voturi ”pentru” si 28 ”impotriva”. Senatorii au aprobat toate modificarile propuse in raportul Comisiei speciale pentru Legile Justitiei, condusa de Florin Iordache. Niciunul dintre amendamentele Opozitiei respinse in comisie nu a trecut in plen.

Unul dintre cele mai controversate amendamente prevede ca rejudecarea dosarului se poate cere daca judecatorul nu a semnat/redactat decizia. Opozitia semnaleaza faptul ca aceasta prevedere ar fi dedicata liderului PSD pentru ca ii va putea permite sa ceara rejudecarea dosarului referendumului.

Sintagma ”suspiciune rezonabila” a fost inlocuita peste tot in lege cu sintagma ”indicii temeinice”, iar modalitatile si posibilitatile de realizare a interceptarilor au fost drastic restranse.

Convorbirile, comunicarile sau conversatiile interceptate si inregistrate, care nu privesc fapta ce formeaza obiectul cercetarii nu pot fi folosite sau atasate la dosarul de urmarire penala.

Durata urmaririi penale este redusa la un an. Daca in acest timp procurorii nu reusesc sa trimita in judecata persoana in cauza, atunci dosarul se claseaza automat.

Liberarea conditionata poate fi ceruta din 6 in 6 luni, fata de intervalul minim de un an cat trebuie sa treaca acum intre solicitari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri