Liderul liberalilor, Ludovic Orban, respinge acuzatiile lui Calin Popescu Tariceanu la adresa Comisiei Europene, SRI si DNA si spune ca MCV este un mecanism care contribuie la asigurarea independentei justitiei. De cealalta parte, social-democratii sustin afirmatiile facute de presedintele Senatului. In opinia lor, MCV ar fi un instrument politic, scrie Digi24.

„Au ajuns liderii actualei majoritati sa ameninte judecatorii, procurorii in cursul derularii unor anchete sau in cursul pronuntarii unor sentinte. MCV este un mecanism prin care Comisia Europeana cauta sa determine autoritatile din Romania sa respecte independenta Justitiei, sa respecte neimplicarea politicului in functionarea justitiei, sa impiedice implicarea Parlamentului in blocarea anchetelor din Justitie, sa impiedice presiunile mediatice si politice care se exercita asupra Parchetelor si instantelor de judecata”, spune Ludovic Orban, presedinte PNL.

„Este realitatea pe care o discutam si noi, pe care o spun si eu in fiecare zi si pe care o sustinem cu argumente, cu probe in spatiul public. Sunt lucruri care se intampla. Eu nu m-as hazarda sa interpretez declaratia domniei sale ca fiind un atac la institutiile europene, ci din contra. Liderul Senatului a spus ca isi doreste ca organismele europene sa fie activ implicate in aceasta realitate pe care noi incercam sa o indreptam. MCV este o tinta mobila, MCV este, in momentul de fata, si a fost dintotdeauna un instrument politic folosit de oamenii politici de la Bruxelles”, spune Adrian Dobre, membru PSD.

Europarlamentarul Siegfried Muresan a cerut demisia lui Calin Popescu Tariceanu, motivand ca „foloseste institutii oficiale ale statului roman pentru a face politica infractorilor.

Tariceanu a vorbit astazi despre statul paralel, servicii de informatii si atitudinea partinitoare a Comisiei Europene. S-a intamplat chiar in cadrul unui discurs sustinut de la tribuna Senatului, in calitate de presedinte al acestei institutii, in fata sefilor Senatelor din Europa, veniti la Bucuresti.

„Inca asteptam din partea Comisiei Europene sa se pozitioneze si sa explice de ce a desconsiderat si ingnorat sistematic semnalele de alarma ce i-au fost trimise de anumite persoane cu priire la gravele abuzuri comise de persoane din sistemul judiciar. Din cauza politicii partinitoare, uneori chiar partizane, a Comisiei Europene, Mecanismul de Cooperare si Verificare a fost tinut captiv de sistemul de influenta ocult si metalegal, coordonat de SRI si DNA, devenind pur si simplu un alt instrument la nivel national de presiune asupra oponentilor acestui sistem paralel cu statul de drept”, a spus Tariceanu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri