Membrii Partidului Social Democrat (PSD) au decis vineri, in cadrul intalnirii pe care au avut-o, sa il sustina in continuare pe Liviu Dragnea, atat in functia de presedinte al partidului, cat si in cea de presedinte al Camerei Deputatilor. Liviu Dragnea a declarat, la finalul Comitetului Executiv (CEX) ca ramane la conducerea PSD si a Camerei Deputatilor.

"Raman la conducerea Partidului Social Democrat, raman si in conducerea majoritatii parlamentare, impreuna cu Calin Popescu Tariceanu. Nu va trece motiunea de cenzura. Am decis sa fim mult mai fermi si radicali. Nu ma sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahontu, nici Basescu, nici Oprea, nici Kovesi, nici altii", a declarat Liviu Dragnea la finalul sedintei CEX.

Despre condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare, Dragnea a declarat ca a asistat la o "executie": "Eu am fost tarat in acest dosar pe baza a doua declaratii, din partea a doua doamne, inculpate in dosar. (...) Ieri am asistat la o executie in masa. A trebuit sa fie condamnati 9 oameni ca sa se justifice si executia mea".

Liderul PSD a precizat ca membrii partidului il sustin in continuare in cele doua functii pe care le detine: "In ceea ce priveste pozitia mea, am avut o discutie in CExN cu cele doua mandate pe masa. Fiecare coleg si-a exprimat liber parerea si sustinerea si mi-au cerut in unanimitate sa nu am o abordare personala a acestei situatii. Mai importante sunt stabilitatea tarii, stabilitatea guvernarii, a programului de guvernare si a partidului. Ei au spus ca riscul este urias ca PSD-ul sa se destructureze. Au spus ca nu putem sa ezitam in a duce la capat lupta pe care am inceput-o, pe de-o parte, de normalizare a legilor justitiei si pe de alta parte, a destructurarii acestui sistem ocult", a spus Dragnea.

"Le-am spus ca nu am nicio ezitare, ca am de gand sa merg pana la capat. Am stiut cand am organizat mitingul ca acesta va mari presiunea pe completul de judecata. (...) Eu le-am spus ca obiectivele mele raman aceleasi: programul de guvernarea sa fie pus in practica si va fi pus si statul paralel sa fie zdrobit si va fi zdrobit", a adaugat presedintele PSD.

"Imi cer iertare miilor de romani care unii stau in puscarie pe un articol neconstitutional, altii sunt tarati in tribunale pe baza aceluiasi articol sovietic. Imi cer iertare ca s-a lungit atat de mult elaborarea Codului Penal. Maniera de a avea o abordare procedural corecta in Parlament a fost una gresita, pentru ca in Parlament nu se mai poate vorbi de o adoptare normala. Orice lege este atacata, toate sunt retrimise, doar, doar sa reuseasca sa dea Guvernul jos, sa distruga PSD", a conchis Dragnea, care a plecat fara sa raspunda intrebarilor jurnalistilor.

Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive. Pentru fals intelectual, Dragnea a fost achitat, in unanimitate, insa instanta a decis sa contopeasca sentinta de acum cu cea de doi ani din Dosarul Referendumului, urmand ca Dragnea sa execute trei ani si sase luni de inchisoare. Decizia de aceasta data nu a fost luata in unanimitate. Exista o opinie separata de achitare pentru instigare la abuz in serviciu. Instanta a decis ca Dragnea si alti inculpati sa plateasca prejudiciul din acest dosar

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri