Ridicarea jurnalistului german de catre Jandarmeria Romana la protestele de saptamana trecuta a declansat furie in randul romanilor, jandarmeria transmitand ca nu este suficient ca un jurnalist sa aiba legitimiatia de presa pentru a fi considerat, cu adevarat, jurnalist. wall-street.ro a cerut lamuriri pe aceasta tema.

“In cazul unor evenimente desfasurate in spatiul public, reprezentantii mass-media ar trebui sa poarte asupra lor, la vedere, legitimatia de presa. Jandarmeria a transmis faptul ca, simpla purtare a unui badge inscriptionat PRESS, nu atesta calitatea de jurnalist”, spun oficialii Jandarmeriei romane.

“O legitimatie este un act, document personal, eliberat de o autoritate, prin care cineva se poate legitima, dovedindu-si identitatea, calitatea. O legitimatie de presa ar trebui sa cuprinda cel putin numele institutiei de presa, adresa sediului, emitentul legitimatiei, numele si prenumele jurnalistului, o serie/numar precum si perioada de valabilitate”, explica jandarmeria.

“Totodata, facem precizarea ca jurnalistul prezent la evenimentele din spatiul public trebuie sa isi exercite atributiile cu respectarea normelor legale, aceasta calitate pe care o are nu-l exonereaza de raspundere in cazul incalcarii legii””.

In final, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti “ne asigura” ca isi va indeplini atributiile prevazute de lege cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri