Liderul PSD, Liviu Dragnea, a tinut sa precizeze, luni, raspunzand unei intrebari, ca nu este exclusa declansarea procedurii de suspendare a presedintelui Klaus Iohannis, spunand ca acesata a intarziat nepermis de mult cu decizia privind revocarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, scrie Digi24.

"Nu este exclusa (suspendarea presedintelui Iohannis - n.r.). A stat neconstitutional si nepermis de mult cu decizia. Jocul asta cu <hai sa mai citim> este bataie de joc la adresa Curtii Constitutionale", a declarat Liviu Dragnea.

El a spus ca nu ii da un termen presedintelui pentru a lua o decizie, dar ca a intarziat nepermis de mult.

Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat, martea trecuta, daca a terminat de citit motivarea deciziei CCR in privinta revocarii sefei DNA, el replicand: ”Si aceasta saptamana este dedicata cititului”.

Sambata, Klaus Iohannis a declarat, referitor la decizia Curtii Constitutionale privind revocarea sefei DNA, ca se afla inca in saptamana in care citeste.

In 12 iunie, presedintele Klaus Iohannis a avut o prima reactie dupa publicarea motivarii CCR privind revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, spunand ca motivarea aduce la suprafata mai multe intrebari decat clarificari, dar poate ca o aprofundare ulterioara "va duce mai aproape de adevar". El a mai afirmat ca PSD "incearca sa amputeze puterile presedintelui pentru ca presedintele are alta parere" si ca este evident ca decizia CCR "vine exact in linia PSD de amputare a puterilor presedintelui".

Intrebat de mai multe ori daca va semna decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi, seful statului a afirmat ca va reactiona intr-un timp rezonabil, precizand ca nu se poate astepta pana in decembrie, de exemplu, dar ca nu crede ca cineva serios se asteapta de la el sa aplice o decizie intr-o zi sau doua. El a mai spus ca "nu va exista nicio suspendare" a sa, pentru ca nu exista niciun temei pentru un astfel de demers.

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat ca, dupa publicarea motivarii deciziei CCR, este nevoie de o dezbatere ampla la care sa participe toti cei interesati, pentru ca motivarea aduce la suprafata mai multe intrebari ale caror raspunsuri sunt esentiale pentru arhitectura statului: "Care mai este statutul procurorilor in Romania? Avem un nou superministru al Justitiei care decide si presedintele executa? Ce mai este CSM?".

Presedintele a aprecizat ca un referendum ar putea fi organizat la finalul acestei dezbateri.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri