Parlamentarii UDMR vor iesi din sala plenului in momentul in care se va vota motiunea de cenzura, a anuntat presedintele formatiunii, Kelemen Hunor, scrie Digi24.

„Am decis ca vom participa la dezbateri, pentru ca vom avea si noi ceva de spus, iar in momentul votului vom parasi sala. Nu vom fi in sala, vom fi absenti la vot”, a anuntat liderul UDMR. El a spus ca „se va demonstra” ca coalitia PSD-ALDE are majoritate si fara UDMR, iar motiunea de cenzura nu va trece.

UDMR are 30 de senatori si deputati

Motiunea de cenzura depusa de opozitie va fi dezbatuta si votata, astazi, in plenul Parlamentului. Pentru demiterea Guvernului Dancila este nevoie de 233 de voturi.

In acest moment, PNL, USR si PMP au impreuna doar 153 de parlamentari. Liberalii nu renunta la speranta ca ii vor convinge si pe altii - inclusiv dintre membrii PSD - sa sustina motiunea.

Ce a primit UDMR in schimbul fidelitatii

De precizat este ca in UDMR a obtinut la Senat adoptarea catorva amendamente la Codul Administrativ care vizeaza comunitatea maghiara, scrie Hotnews. Amendamentele introduse de UDMR si sustinute de PSD si ALDE vizeaza introducerea inscriptiile multilingve ale denumirilor strazilor, pietelor si parcurilor si comunicarea cu autoritatile in limba materna a cetateanului. Astfel in Codul Administrativ la articolul 94 Aliniatul 1 este prevazut ca in unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, in care cetatenii apartinand minoritatilor nationale au o pondere de peste 20% din numarul locuitorilor, autoritatile administratiei publice locale, institutiile publice aflate in subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice si de utilitate publica de interes local sau judetean, precum si prefecturile, serviciile publice deconcentrate, au obligatia sa asigure in raporturile cu acestia, folosirea limbii minoritatii nationale respective, in conformitate cu prevederile Constitutiei, ale prezentului Cod si ale tratatelor internationale la care Romania este parte”.

De asemenea un alt amendament prevede ca prefecturile si serviciile publice deconcentrate "pot sa asigure cetatenilor apartinand unei minoritati nationale dreptul de a utiliza limba materna in institutiile publice ale administratiei publice centrale chiar daca nu ating ponderea prevazuta la aliniatul 1".

Codul Administrativ urmeaza sa fie adoptat miercuri pe articole, chiar inaintea dezbaterii motiunii de cenzura.

Sursa foto: Facebook/Kelemen Hunor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri