Comisia parlamentara speciala pentru elaborarea legilor Justitiei se intruneste joi in sedinta, incepand cu ora 10:00. Pe ordinea de zi se afla dezbateri asupra initiativei legislative de modificare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, scrie Agerpres.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat luni ca, in ceea ce priveste adoptarea Codului penal, este nevoie doar de accelerarea procedurilor in Parlament, pentru ca nu se poate face o sesiune extraordinara toata vara. El a reiterat, la finalul unei sedinte a coalitiei de guvernare, ca este exclusa adoptarea unei OUG pe Codul penal.

Cel mai asteptat articol este art. 297, adica acela care defineste abuzul in serviciu. La acest articol au fost depuse mai multe amendamente independent de catre parlamentari ai PSD si ALDE. Deputatul Catalin Radulescu a propus un prag de 200.000 de euro pentru prejudicii, in timp ce altii propun introducerea unui prag de 200.000 de lei si scaderea pedepselor maxime de la 7 la 3 ani de inchisoare. De unele dintre modificari ar beneficia in mod direct liderii PSD si ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

La inceputul lunii noiembrie, anul trecut, Florin Iordache arata ca un prag pentru infractiunea de abuz in serviciu se impune si ca el ar putea fi stabilit in jurul sumei de 1.900 de lei, precizand ca nu crede ca acest lucru ar deranja pe cineva.

Intrebat daca asumarea raspunderii reprezinta o varianta, Liviu Dragnea a spus ca nu mai este nevoie de aceasta. "Nu mai e nevoie de asumarea raspunderii, e nevoie de a grabi procedurile in Parlament totusi, pentru ca nu putem face o sesiune extraordinara toata vara. S-a discutat foarte clar sa nu mai lasam loc la intarzieri. Azi s-a discutat foarte clar - si aici au dreptate - ca nu mai are rost sa tot lungim, sa tot lungim, sa tot lungim, in conditiile in care au fost dezbateri, totul a fost public, s-a discutat cu argumente, au fost consultari cu toate ONG-urile care au venit acolo, cu alte institutii din statul roman. Pana la urma, e o comisie parlamentara care trebuie sa isi incheie un raport, dupa care intra la votul final in Parlamentul Romaniei. (...) Mie nu mi-e teama, am spus ceva: ca nu mi-e teama", a subliniat presedintele Camerei Deputatilor.

In ceea ce priveste articolul referitor la abuzul in serviciu, el a precizat ca va fi o varianta asumata de PSD, dar trebuie sa ajunga la o varianta finala membrii Comisiei parlamentare pentru legile Justitiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri