Guvernul a schimbat, joi, din functii o serie de consuli generali ai Romaniei. Printre cei numiti pe posturi se numara fiica unuia dintre actionarii firmei Tel Drum si prieten cu liderul PSD Liviu Dragnea, dar si fiul vitreg al ministrului de Externe Teodor Melescanu, scrie Hotnews.

Prin hotararile de Guvern semnate de premierul Viorica Dancila si contrasemnate de ministrul de Externe, Teodor Melescanu, se fac urmatoarele schimbari:

  • Ioana Gheorghias se numeste consul gerenal, sef al Consulatului General al Romaniei la Torino, in locul lui Tiberiu Mugurel Dinu. Ea este fiica lui Mugurel Gheorghias, zis ”Melcul”. El este prieten si coleg de trupa rock din studentie cu liderul PSD Liviu Dragnea. Mugurel Gheorgias este actionar la compania Tel Drum, aflat in procedura de insolventa, firma implicata in dosarul privind presupuse fraude cu fonduri europene, constituit la DNA, in care este investigat si Liviu Dragnea.

Din functia de consul general la Torino, Ioaga Gheorghias ar urma sa gestioneze procesul de votare din nordul Italiei la alegerile pentru presedintele Romaniei din anul 2019, de exemplu. Potrivit unor surse diplomatice, Ioana Gheorghias a fost avansata anul trecut de la gradul diplomatic de secretar III la gradul de secretar II, la exceptional, de catre ministrul Melescanu, la propunerea secretarului de stat George Ciamba. Ea era atunci consiliera lui Ciamba. Potrivit ziarului Romania Libera, Ioana Gheorghias a intrat prin consurs in diplomatie, in anul 2015, din comisia de concurs facand parte si Ciamba.

La randul sau, cel rechemat din postul de la Torino este tatal actritei Alexandra Dinu, fosta sotie a fostului fotbalist Adrian Mutu.

  • Sorin Adrian Pirvulescu se numeste in functia de consul general la Strasbourg, in locul lui Sabin Pop. Surse diplomatice au declarat pentru HotNews ca Pirvulescu este fiul vitreg al ministrului Teodor Melescanu, care a contrasemnat hotararea de guvern de numire. Sorin Adrian Pirvulescu este fiul din alta casatorie al lui Viki Melescanu, actuala sotie a ministrului Teodor Melescanu.
  • Anton Emmanuel Barbu se numeste consul general la Edinburgh.El este fiul fostului ministru al Culturii din guvernarea Ponta, Daniel Barbu (ALDE). Anton Barbu a fost drector la o fundatie italiana, AVSI, cu activitati umanitare in Siria, potrivit postului Antena 3.
  • Loredana Stanculescu se numeste consul general la Cernauti, in locul Eleonorei Moldovan.

Sondaj alegeri prezidentiale:...
Citeste si: Sondaj alegeri prezidentiale: pe cine ar vota romanii

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Joe Biden isi va anunta candidatura la alegerile prezidentiale din SUA