Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a solicitat, sambata, prefectilor, in contextul situatiilor generate de fenomenele meteorologice extreme, sa avertizeze in continuare populatia si sa analizeze daca se impune trimiterea de ajutoare de prima necesitate, potrivit Agerpres.

"Vreau sa stiu cu exactitate unde este nevoie de mai multi oameni si mai multe utilaje de interventie. Vreau ca prefectii sa avertizeze in continuare populatia si sa analizeze daca se impune sa trimitem ajutoare de prima necesitate pentru populatie. Ma refer acum la ajutoarele pe care le putem pune la dispozitie de la nivelul rezervelor de stat si nu la cele care vor fi alocate de catre Guvern dupa ce se termina ploile si dupa ce vom avea o evaluare a pagubelor. Solicit insa sa o faceti in regim de urgenta imediat ce situatia o va permite", a spus Carmen Dan.

Ea a precizat ca MAI actioneaza in teren de peste 72 de ore cu toate fortele pe care le are la dispozitie - pompieri, politisti, jandarmi.

"Media zilnica a celor care intervin depaseste 15.000 de oameni. Acum sunt in teren 20.000 oameni care actioneaza cu 7.300 de mijloace de interventie de la toate structurile ministerului. Sunt unitati de pompieri in care de ieri s-a ridicat nivelul de alerta la rosu, asta inseamna ca toti angajatii sunt la serviciu. Efortul acestor pompieri este foarte mare. De joi (...) am trimis oameni si echipamente (motopompe, statii de potabilizare a apei) din judetele care in acest moment nu au probleme in judetele aflate sub avertizare", a adaugat Carmen Dan.

Ministrul afacerilor interne, a convocat comandamentul de inundatii in sistem de videoconferinta cu autoritatile locale din judetele aflate sub avertizari meteorologice de ploi abundente.

De asemenea, Dan a adaugat ca in 18 judete avem cod meteo galben si 12 in judete cod meteo portocaliu.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri