Liderul PSD, Liviu Dragnea, a iesit la declaratii impreuna cu liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, dupa o perioada in care nu au mai vorbit impreuna pe subiectul modificarii Codului Penal, scrie Digi24.

Liderul ALDE a declarat ca modificarile aduse Codurilor Penale sunt „absolut necesare”, pentru a pune capat abuzurilor „din cauza carora multi oameni nevinovati au ajuns sa fie condamnati”.

Pe de alta parte, Liviu Dragnea a refuzat sa vorbeasca cu jurnalistii si sa raspunda la intrebarea daca este direct avantajat de modificarea a doua articole-cheie din Codurile Penale.

„Despre Codul Penal nu mai vreau sa vorbesc. Concluzia mea e una singura: indiferent ce am spus eu sau colegii, fiecare a ramas la parerea lui. Stiti ce nu am vazut eu la voi? Reactii in legatura cu abuzuri, cu decizii luate de instanta fara sa se tina cont de deciziile CCR", a tinut sa precizeze Liviu Dragnea.

„Credeti ca astia ma lasa sa scap?”, a adaugat el, in momentul in care jurnalistii i-au cerut sa ia o pozitie clara fata de cei care l-au votat.

Calin Popescu-Tariceanu: Modificarea Codului penal oricand va aduce controverse, e bine ca exista controverse, pentru ca traim intr-o societate democratica. Avand experienta privind functionarea Codurilor si deciziile CCR, practicile europene in materie, deciziile CEDO, recomandarile Comisiei de la Venetia aceste masuri sunt absolut necesare. Convingerea mea este ca exista o nevoie de a schimba in acest moment filosofia Codurilor penale. Se pune mai mare accent pe recuperarea prejudiciilor pentru ca trimiterea in inchisoare a celor vinovati nu rezolva problema. Nu politica punitiva este cea care rezolva problemele. Aceste modificari vor ajuta ca abuzurile si excesele din ultimii ani, din cauza carora multi oameni nevinovati au ajuns sa fie condamnati, sa fie eliminate.

Intrebat daca PSD si ALDE iau in calcul suspendarea presedintelui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a raspuns ca acest lucru trebuie discutat in coalitie, dar ca aceasta varianta nu este scoasa din calcul.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Liviu Sova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri