Codul penal in varianta PSD a fost ADOPTAT astazi, la limita, in plenul Camerei Deputatilor, care este forul decizional: 167 voturi pentru 97 impotriva si 19 abtineri. Conform modificarilor, Dragnea si alti lideri PSD scapa de condamnari.

Au fost 167 de voturi pentru, 97 impotriva, 19 abtineri si un deputat nu a votat.

Rezultatul a fost primit cu aplauze de alesii PSD-ALDE. Pentru ca proiectul sa treaca era nevoie de 165 de voturi.

Liderii USR si PNL critica decizia majoritatii de adoptare a Codului penal.

"De astazi Romania nu mai este un stat de drept", a tinut sa sublinieze deputatul USR Dan Barna.

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a anuntat ca deputatul Adrian Mocanu, care a votat proiectul dorit de PSD-ALDE, este exclus din PMP.

Desi initial votul final fusese programat pentru ziua de joi, acesta a fost devansat fara explicatii.

Conform votului electronic, au fost prezenti 228 de deputati, prin urmare sedinta s-a desfasurat in cvorum.

Cel mai important articol modificat de coalitia aflata la guvernare a fost cel care vizeaza abuzul in serviciu, infractiunea pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat pe 21 iunie, in prima instanta, la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare.

Abuzul in serviciu a fost dezincriminat partial printr-un amendament al PSD, care la randul lui a preluat aproape in totalitate o propunere venita de la Ministerul Justitiei. Noua formulare a abuzului in serviciu stabileste ca infractiunea este doar atunci cand un functionar public fura pentru el sau pentru familie, nu si daca face acest lucru pentru terti, scade limitele pedepselor si, implicit, a termenului de prescriptie, elimina pedeapsa complementara de interzicere a dreptului de a ocupa o functie publica, iar fapta trebuie comisa in timpul orelor de program pentru a fi considerata infractiune. Mai mult, articolul privind abuzul in serviciu ”nu se aplica in cazul elaborarii, emiterii si aprobarii actelor adoptate de Parlament sau Guvern”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri