5 Iulie 2018

Reactia lui Dragnea dupa adoptarea Codului penal: Eu nu vreau sa plec ca prostul din aceasta functie



Liviu Dragnea a spus miercuri, la cateva ore de la adoptarea Codului penal in parlament, ca actul normativ, asa cum a fost el modificat de PSD si ALDE, este ”dedicat justitiabililor din Romania”, scrie G4Media.

”Eu nu vreau sa plec ca prostul din aceasta viata si din aceasta functie. Vreau sa stiu ca la plecarea din functie am lasat impreuna cu colegii mei, pe care ii felicit ca au rezistat la presiuni inimaginabile, o tara mai buna din punct de vedere al drepturilor si libertatilor fundamentale”, a spus Liviu Dragnea.

Intrebat daca modificarile au fost facute cu dedicatie pentru el, Dragnea a spus, iritat, ca s-a saturat ”de petardele aruncate de unii si de altii”.

”Ce inseamna dedicat lui Liviu Dragnea? Decizia luata acum un an si jumatate de Klaus Iohannis si un grup de oameni cu puteri oculte a fost ca eu sa fiu anihilat. Maine poate sa-mi faca o mie de dosare. Ei isi joaca destinul, piederea unei puteri inimaginabile. Pantru a lasa ca mii de oameni nevinovati sa tremure pana afla sentinta, asa ceva nu poate fi acceptabil”, a reactionat Dragnea.

Intrebat ce dovezi are ca dosarele sale au fost instrumentate politic, Dragnea refuzat sa raspunda si a spus sec: ”Da”.

”Parlamentul e presat si amenintat sa voteze sau sa nu voteze intr-un fel sau altul”, a mai sustinut liderul PSD.

Cel mai important articol modificat de coalitia aflata la guvernare a fost cel care vizeaza abuzul in serviciu, infractiunea pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat pe 21 iunie, in prima instanta, la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare.

Abuzul in serviciu a fost dezincriminat partial printr-un amendament al PSD, care la randul lui a preluat aproape in totalitate o propunere venita de la Ministerul Justitiei. Noua formulare a abuzului in serviciu stabileste ca infractiunea este doar atunci cand un functionar public fura pentru el sau pentru familie, nu si daca face acest lucru pentru terti, scade limitele pedepselor si, implicit, a termenului de prescriptie, elimina pedeapsa complementara de interzicere a dreptului de a ocupa o functie publica, iar fapta trebuie comisa in timpul orelor de program pentru a fi considerata infractiune. Mai mult, articolul privind abuzul in serviciu ”nu se aplica in cazul elaborarii, emiterii si aprobarii actelor adoptate de Parlament sau Guvern”.



Citeste si