Parlamentul Romaniei a adoptat miercuri modificarile Codului Penal cu 167 voturi „pentru”, 97 voturi „impotriva” si 19 abtineri. Pentru a intra in vigoare, modificarile vor trebui promulgate de Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Nu mai putin de 14 politicieni cunoscuti asteapta cu sufletul la gura aprobarea finala a noului Cod Penal.

Noua formulare a Codului Penal scade limitele pedepselor si, implicit, a termenului de prescriptie, elimina pedeapsa complementara de interzicere a dreptului de a ocupa o functie publica, iar fapta trebuie comisa in timpul orelor de program pentru a fi considerata infractiune.

In aceste conditii, 14 politicieni importanti vor scapa de urmarirea penala si implicit, de o eventuala condamnare la inchisoare, scrie realitatea.net. Liviu Dragnea se afla in capul listei celor care scapa basma curata. Liderul PSD a fost condamnat recent la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, in prima instanta. De asemenea, Liviu Dragnea mai are o condamnare de 2 ani cu suspendare si in dosarul Referendumului.

Ponta, Tariceanu

sursa foto: Cotidianul

Tariceanu si Ponta vor scapa si ei

Calin Popescu Tariceanu. Presedintele Senatului a fost achitat, in prima instanta, de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului. Seful ALDE este cercetat in dosarul retrocedarii unor parti din padurile Baneasa si Snagov, alaturi de Paul al Romaniei, Remus Truica, Tal Silberstein si Dan Andronic.

Victor Ponta. Fostul premier al Romaniei, actualmente deputat independent, va beneficia si el de modificarile aduse Codului Penal. El este acuzat de fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala, si spalare de bani. In prima instanta a fost achitat in dosarul Turceni-Rovinari.

Catalin Radulescu, deputat PSD. A fost condamnat definitiv la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita. De asemenea a efectuat operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia ocupata.

Cristian Popescu Piedone. A fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu, in dosarul "Colectiv". El ar scapa definitiv de acuzatii, intrucat nu a obtinut niciun beneficiu pentru el si familia lui, un punct important ce a fost modificat in Codul Penal.

Andrei Chiliman. Fostul primar al Sectorului 1 se afla si el pe lista celor care ar putea beneficia de modificarile Codului Penal. In 2015, procurorii DNA il acuzau de abuz in serviciu in dosarul "Palatul Stirbei". Nici in cazul sau, anchetatorii n-au putut demonstra ca el sau vreo ruda au avut un beneficiu patrimonial.

Alti politicieni salvati de modificarile Codului Penal

  • Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii. A fost trimisa in judecata pentru luare de mita si spalare de bani.
  • Mihai Costoiu, senator PSD. A fost trimis in judecata in dosarul "Baza Cutezatorii".
  • Eugen Bejinariu, deputat PSD. Este acuzat de abuz in serviciu.
  • Titus Corlatean, fost ministru de externe. Acuzat de abuz in serviciu in dosarul "alegerilor prezidentiale din diaspora, 2014"
  • Stefan-Radu Oprea, senator PSD si ministru pentru Mediu de Afaceri. Trimis in judecata pentru spalare de bani si evaziune fiscala.
  • Niculae Badalau, lider PSD. Acuzat de trafic de influenta in dosarul "mafia carnii" si evaziune fiscala (50 de milioane de euro).
  • Mircea Draghici, secretar al Camerei Deputatilor. A fost achitat, in prima instanta, intr-un dosar in care este acuzat de complicitate la abuz in serviciu.
  • Ilie Nita, senator ALDE. A fost trimis in judecata si se afla sub control judiciar pentru instigare la abuz in serviciu, evaziune fiscala si fals in inscrisuri si declaratii
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri