Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, i-a intrebat public pe seful ANAF si pe ministrul Finantelor cand au de gand sa recupereze "sutele de mii de euro" pe care seful statului Klaus Iohannis trebuie sa le dea inapoi statului roman.

"Il intreb si acum pe dl Misa, care este presedintele ANAF, daca aceasta institutie, precum si onor Ministerul Finantelor, condus de dl Teodorovici, au de gand sa recupereze sutele de mii de euro de la dl presedinte Iohannis. Ii intreb acum daca au de gand, daca au atat de multi bani la buget si nu au nevoie de ei, poate dam drumul la o amnistie fiscala daca au atat de multi bani si nu mai au loc in cuferele de la Trezorerie. Ii intreb si eu, nu vreau sa ii intreb la telefon, ii intreb public pentru ca este o intrebare pusa de multe ori in studiourile de televiziune, o intrebare legitima, la care vad ca nu raspunde nimeni. E facuta si plangerea penala impotriva dlui Ioahnnis si nu numai, bineinteles o minge de ping-pong intre DNA, Parchetul de la Sibiu, adusa inapoi la DNA, pentru ca le e frica. Acolo discutam de niste case obtinute prin fals si sute de mii de euro care nu se dau inapoi la statul roman. Ca sa vorbim de chestiuni penale, unde nu mai sunt interpretari, sunt fapte dovedite de documente", a declarat Liviu Dragnea, joi, la Parlament, scrie Agerpres.

El a adaugat ca toti trebuie sa plateasca datoriile pe care le au catre stat. "Sa ii plateasca. Toti sa ii plateasca (banii la stat - n.r.). Domnul Misa ar trebui sa se ocupe sa ia banii de la toti, incepand cu Iohannis", a afirmat Dragnea. Intrebat daca decizia ar trebui sa se aplice si celor condamnati, care au prejudiciat statul, Liviu Dragnea a spus: "Decizie definitiva? De ce nu?".

La randul sau, Eugen Teodorovici a spus ca a cerut acum doua zile sefului Fiscului, Ionut Misa, sa-i prezinte situatia in acest caz, potrivit Digi24. „Chiar acum doua zile am cerut sa-mi prezinte o astfel de situatie. Este obligatia lui Ionut Misa de a face imediat demersul legal pentru a recupera aceste sume, ca este de la Iohannis, ca este de la o persoana fizica sau juridica. Este obligat sa o faca. (...) Actiunea a inceput deja”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Ministrul a precizat ca va veni ulterior cu mai multe detalii despre acest caz.

Citeste si:
o persoana cu invaliditate gradul I somata de ANAF sa renunte la nunti
Revista presei 13 noiembrie:...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Amnistia fiscala ar putea fi adoptata in aprilie