Parlamentarii Opozitiei sunt de parere ca membrii coalitiei de guvernare nu au motive si nici curaj sa il suspende din functie pe presedintele Klaus Iohannis

"Nu reprezinta un element de noutate. Se tot discuta de mai bine de o luna daca vor alege sa il suspende sau nu pe presedintele Klaus Iohannis. Eu cred ca, daca il vor suspenda pe presedinte, lucrurile sunt absolut clare pentru anul 2019, si atunci eu imi doresc sa le ia Dumnezeu mintile sa il suspende pe Klaus Iohannis si sa terminam o data pentru totdeauna cu cine va fi presedinte incepand cu anul 2019. (...) Eu nu cred ca au motive suficiente", a declarat joi deputatul PNL Ioan Cupsa, citat de Agerpres.

La randul sau, deputatul USR Stelian Ion a spus ca cei din coalitia de guvernare nu vor avea curaj sa il suspende pe Iohannis.

"Eu cred ca e o cacialma, nu cred ca vor avea acest curaj, pentru ca in mod sigur, asa cum vedem noi Romania, cum ne dorim sa fie Romania, cetatenii onesti din aceasta tara il vor sprijini la un eventual referendum care va fi inevitabil daca se va ajunge la astfel de actiune. Este foarte riscant pentru PSD si nu cred ca vor face acest pas", a afirmat Stelian Ion.

Si deputatul PMP Ionut Simionca este de parere ca PSD - ALDE nu vor initia acest demers.

"Cu siguranta ca au forta in Parlament sa suspende presedintele, dar cu siguranta nu o vor face si Liviu Dragnea doar ii arata lui Iohannis ca trebuie sa se grabeasca sa o revoce pe sefa DNA si pune presiune pe acest lucru", a afirmat Simionca.

Suspendarea presedintelui trebuie sa fie o optiune serioasa, a declarat joi presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, care a anuntat ca acest lucru va fi decis luni, intr-o sedinta a coalitiei de guvernare.

"Eu am discutat acum cu domnul Tariceanu si i-am spus ca, din punctul meu de vedere, suspendarea presedintelui trebuie sa fie o optiune serioasa, pentru ca, daca doar stam si ne plangem, nu respecta azi Constitutia, nu respecta maine Constitutia, poate mai trimite un alt consilier prezidential sa ameninte un alt judecator de la CCR, o fi trimis consilieri prezidentiali sa ameninte si judecatori la ICCJ. (...) Si, daca noi doar stam si constatam, nu ne exercitam un atribut important al acestui for care este forul suprem din Romania", a declarat Dragnea la Parlament.

El sustine ca presedintele Senatului ar fi de acord: "Si domnul Tariceanu a spus ca este de acord si ca trebuie sa analizam foarte serios zilele astea si ca luni trebuie sa luam o decizie - da sau nu".

Liviu Dragnea a reafirmat ca presedintele isi bate joc de Constitutie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri