Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca revocarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA „nu-i o victorie pentru nimeni”. „Este doar o masura mica dintr-un complex de masuri care sa se intample in perioada urmatoare”, a adaugat seful social-democratilor, citat de Hotnews.ro.

In aceasta dimineata, purtatorul de cuvant al administratiei prezidentiale a anuntat ca presedintele Klauss Iohannis a semnat decretul de revocare din functie a procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

Liviu Dragnea a comentat ca „bucuria va fi cand aceasta tara se va elibera”. „Cand va fi asta, cine va fi in viata atunci, nu am de unde sa stiu. Eu sper ca combaterea coruptiei sa aiba loc intr-un mod eficient si in primul rand sa aiba in vedere respectarea legilor si procedurilor”, a mai spus seful PSD.

Liviu Dragnea considera ca decizia lui Klaus Iohannis nu a fost „un demers sincer”.„Daca voia sa ia aceasta decizie de la inceput, nu-l oprea nimeni. Probabil au intervenit alte presiuni de natura personala, calcule personale, din moment ce nu a facut-o atunci inseamna ca s-a intamplat ceva pe parcurs”, a spus liderul PSD.

Suspendarea presedintelui ramane un subiect deschis

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat luni ca discutia despre suspendarea sefului statului Klaus Iohannis va continua in partid si in coalitie, scrie Agerpres.

Citeste si:
Cu cat il rasplatea Dragnea pe Ghizdeanu pentru ca-i facea PIB-ul mare
Cu cat il rasplatea Dragnea...

"Este o discutie foarte serioasa, pe care trebuie sa o purtam foarte asezat, pentru ca este un demers foarte serios, adica nu e un demers in joaca, dar, din pacate, presedintele arata demult ca nu respecta Constitutia, nu isi mai respecta atributiile, nu mai are puterea sa fie un presedinte deasupra partidelor, un presedinte fara interese partinice, un presedinte care sa fie mediator intre puterile statului si asta duce la foarte multe blocaje - amenintari ale premierului si multe alte gesturi si actiuni ale presedintelui. Eu cred ca decizia (in cazul Kovesi - n.r.) a fost luata pentru ca, daca voia sa ia aceasta decizie de la inceput, nu il oprea nimeni, probabil ca nici copiii de gradinita nu au crezut ca are nevoie de 30 de zile ca sa citeasca decizia Curtii - nici nu trebuie sa citesti toata motivarea. Deci, daca ar fi fost un demers sincer, o facea de la inceput, nu tinea 30 de zile acest subiect pe agenda publica. Si, repet, fiind in incalcarea Constitutiei, din secunda a doua, de cand s-a publicat decizia CCR in Monitorul Oficial. Adica si un indemn la nerespectarea deciziilor CCR. Mergand pe logica elementara, probabil ca au intervenit alte presiuni de natura personala, calcule personale. Nu am de unde sa stiu. Dar, din moment ce n-a facut atunci cand era firesc sa o faca, si putea sa o critice, inseamna ca s-a intamplat ceva pe parcurs", a detaliat presedintele Camerei Deputatilor.

Dragnea a precizat ca suspendarea presedintelui ramane un subiect deschis.

„Daca vom lua aceasta decizie o s-o prezentam atunci. Sigur ca e o discutie serioasa pe care trebuie sa o purtam foarte asezat pentru ca este un demers foarte serios. Nu e un demers in joaca, dar din pacate presedintele arata demult ca nu respect Constitutia, nu-si respect atributiile, nu mai are puterea sa fie un presedinte deasupra partidelor, fara interese partinice, care sa fie un mediator intre puterile statului", a mai spus liderul PSD.

Citeste si:
Dragnea: Daca voiam sa ies din inchisoare, pretul era Romania
Liviu Dragnea: Daca voiam sa...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dragnea forteaza iar iesirea din inchisoare
Setari Cookie-uri