Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis, marti, sesizarea PNL si PMP in legatura cu unele modificari aduse Legii 393/2004 privind statutul alesilor locali, care prevedeau ca mandatul consilierilor, primarilor si presedintilor de consilii judetene sa nu inceteze de drept in cazul in care partidul pe listele caruia au candidat fuzioneaza cu alt partid.

Curtea a dezbatut obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea Legii 393/2004 privind Statutul alesilor locali, formulata de 80 de deputati apartinand grupurilor parlamentare ale PNL si PMP si unor deputati neafiliati, scrie Agerpres.

Presedintele PMP, Eugen Tomac, preciza dupa votul din Senat asupra actului normativ ca adoptarea unei legi care sa le asigure mandatul primarilor, consilierilor si presedintilor consiliilor judetene chiar si in cazul in care partidul pe listele caruia au fost alesi fuzioneaza cu o alta formatiune politica este abuziva, inspirata din ideologia totalitara si are o singura tinta - PMP.

"Este limpede ca PSD continua linia politica a partidului-stat si a inceput vanatoarea prin tara. A face o lege exclusiv impotriva unui partid arata cat de disperat este PSD si cum impinge limitele dincolo de orice pentru a racola nu doar parlamentari fara identitate si principii politice, dar si alesi locali care pot fi santajati. Singurul partid politic care a fuzionat de la alegerile locale din 2016 pana in prezent este PMP, care a absorbit UNPR. Prin urmare, consideram ca aceasta lege anticonstitutionala este cu dedicatie pentru cei care, desi au votat in unanimitate pentru fuziunea cu PMP, astazi vor sa plece la matca, cu tot cu adeziune, lucru pe care nu il vom accepta. Vom contesta la CCR acest abuz imbracat in lege de o majoritate parlamentara toxica", afirma Eugen Tomac.

Citeste si:
CCR amana iar sesizarea cu privire la Codul Administrativ
CCR amana iar sesizarea cu...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
NU cresc salariile angajatilor de la Biblioteca Nationala si muzee
Setari Cookie-uri