Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) isi plateste "regeste" angajatii. De exemplu, vice-presedintele institutiei, Cornel Coca-Constantinescu, are un salariu lunar de 13.350 de euro pe luna. Citeste in continuare cele mai importante subiecte din presa de astazi, 20 iulie.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), institutia care controleaza asigurarile, fondurile private de pensii si piata de capital, isi rasplateste angajatii cu venituri lunare extrem de consistente. Sefii ASF si-au publicat, zilele acestea, declaratiile de avere pentru veniturile aferente anului trecut.

Recordul de venituri nu il detine Leonardo Badea, presedintele executiv al ASF, ci Cornel Coca-Constantinescu, vicepresedinte al institutiei, care gestioneaza sectorul asigurarilor si reasigurarilor. Coca-Constantinescu a fost platit de ASF, anul trecut, cu 737.361 de lei, adica 61.446 de lei pe luna (13.350 de euro), informeaza Adevarul.

El este urmat de Mircea Ursache (foto), vicepresedinte - membru executiv - sectorul instrumentelor si investitiilor financiare, cu 683.366 lei, si de Ion Giurescu, vicepresedinte - membru executiv - sectorul sistemului de pensii private - 681.174 lei. Membrii neexecutivi ai Consiliului ASF au castigat venituri mai modeste: Gheorghe Marcu - 338.678 lei, Stefan Daniel Armeanu - 338.678 lei, Gabriela Boca - 350.837 lei.

Eugen Teodorovici pune presiune pe seful ANAF

Ministrul Finantelor il cearta pe seful Fiscului. Motivul: o casa care i-a apartinut lui Klaus Iohannis. Eugen Teodorovici este nemultumit ca nu au inceput demersurile prin care statul sa reintre in posesia unui imobil din Sibiu care i-a apartinut, pentru o perioada, presedintelui Klaus Iohannis.

„Am vorbit cu colegii de la ANAF, cu domnul Misa nu am apucat. Mi s-a trimis un document in care (se spunea) „da, am trimis”, m-am uitat si am vazut ca au trimis, de fapt, o solicitare de radiere a familiei Iohannis din Cartea Funciara. Trebuie sa faca acum o solicitare oficiala catre Cartea Funciara prin care sa ceara practic ca acel imobil sa fie al statului.

Daca spun ca da, in ziua doi e notificarea sumei de plata, dobanzi si cu ce mai este acolo. Actiunea este facuta in 2016, eu am intrebat daca s-a facut astazi aceasta actiune direct la Cartea Funciara si mi-a trimis aceea veche, care este catre Cartea Funciara, dar nu de inregistrare, ci de radiere a familiei Iohannis”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, conform Digi 24

Gabriela Firea explica de ce nu a fost autorizat protestul diasporei din 10 august: "Am luat act, la revenirea din concediul legal de odihna , de faptul ca cererea Federatiei Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în Bucuresti a primit aviz negativ din partea Comisiei de Avizare a evenimentelor.

Motivul invocat a fost acela ca 1 milion de participanti, potrivit cifrei înaintate de catre organizatori, ar perturba grav activitatea si libera circulatie în Capitala , inclusiv a vehiculelor care intervin în situatii de urgenta , si ar pune fortele de ordine în imposibilitatea de a garanta siguranta atat a manifestantilor cat si a celorlalti cetateni care tranziteaza zona fara a participa la miting", a transmis Gabriela Firea într-un comunicat de presa, citat de hotnews.ro

Dovada oficiala : Liviu Dragnea a semnat protocol de colaborare cu SRI. Presedintele PSD a semnat cel puţin un protocol de colaborare cu SRI pe vremea când conducea Ministerul Dezvoltarii. Informatia este confirmata chiar de minister, intr-un raspuns in baza legii privind liberul acces la informatiile de interes public, conform stiripesurse.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri