Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Michele Ramis, a declarat, sambata, ca Romania nu pare a fi constienta de bogatiile si comorile sale de care ar trebui sa se foloseasca mai mult, precizand ca romanii isi subestimeaza capacitatile si avantajele.

"Aveti o crestere economica puternica, nu aveti somaj, sunteti atractivi pentru investitori (...) aveti companii dinamice, angajati calificati, resurse naturale, mare potential in sectorul IT. Aceasta tara ar trebui sa se foloseasca mai mult de toate acestea, va subestimati capacitatile si avantajele", a spus Michele Ramis (foto), la Festivalul de Film si Istorii de la Rasnov, potrivit Agerpres.

Ea a precizat ca Romania, care va detine pentru prima data presedintia Consiliului Uniunii Europene, trebuie sa priveasca lucrurile din exterior. Ambasadorul Frantei a sfatuit Romania sa renunte la luptele interne, apreciind ca tara noastra ar trebui sa profite de oportunitatile care vor veni odata cu presedintia Consiliului UE.

Pe de alta parte, Michele Ramis a aratat ca Europa se confrunta cu mari probleme precum terorism, imigratie, scepticism, extremism, probleme demografice, nerespectarea legilor internationale.

La randul sau, ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a afirmat ca preluarea presedintiei Consiliului UE reprezinta pentru Romania "o mare oportunitate". "Ar fi bine sa nu ratati asta!", a adaugat diplomatul german.

Citeste si:
România, peste media UE la taxe de mediu în veniturile totale din taxe
România, peste media UE la...

Cord Meier-Klodt a indemnat tinerii sa mearga la vot, daca vor sa schimbe ceva. "Marea speranta legata de tanara generatie e ca va merge sa voteze. Luati atitudine! Puteti schimba politica din tara voastra", le-a transmis Cord Meier-Klodt tineri prezenti la eveniment.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
România, pe primul loc în Europa la deficitul de angajaţi din IT&C
Setari Cookie-uri