Darius Valcov, consilier de stat in aparatul de lucru al prim-ministrului, a afirmat, vineri, ca Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI) ar putea fi infiintat in doua saptamani dupa ce va fi facuta publica motivarea deciziei Curtii Constitutionale in cazul FSDI, potrivit Agerpres.

"Urmeaza sa ne clarifice Curtea Constitutionala. (...) Cred ca in doua saptamani din momentul in care apare (motivarea, n.r.), apare si Fondul, dupa ce apare motivarea", a declarat Valcov la Romania TV.

Pe 19 iulie, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii va fi infiintat printr-o hotarare de guvern, dupa ce Curtea Constitutionala a anuntat ca nu este posibil acest lucru prin intermediul unei legi.

"Dupa decizia Curtii Constitutionale, pasii urmatori sunt la nivel de guvern - emiterea unei ordonante pentru a crea cadrul legal general pe care Curtea l-a considerat necesar, iar pasul urmator va fi emiterea unei hotarari de guvern pentru a stabili infiintarea Fondului", a spus Teodorovici.

Pe 18 iulie, Curtea Constitutionala a Romaniei a admis sesizarile formulate de presedintele Klaus Iohannis, de PNL, USR si PMP la legea privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii.

Citeste si:
Dosarul lui Valcov, amanat pentru ca nu s-a publicat motivarea CCR
Dosarul lui Valcov, amanat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Reactiile politicului la anuntul ca BVB devine piata emergenta