Viorica Dancila a promis ca Guvernul are bani de pensii si de salarii pana la sfarsitul anului. Totusi, Premierul Romaniei a redus bugetele unor institutii importante pentru a compensa. Citeste in continuare care sunt cele mai importante titluri din presa romaneasca de azi, 3 august.

De unde a taiat Guvernul bugetele. Administratia Prezidentiala, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe si Serviciul pentru Protectie si Paza se numara printre institutiile de la care au fost taiate fonduri la rectificarea bugetara, a anuntat joi seara prim-ministrul Viorica Dancila, informeaza Cotidianul.

Dancila da asigurari ca sunt bani de pensii si salarii pana la sfarsitul anului. Premierul Viorica Dancila a anuntat datele primei rectificari bugetare din acest an, dand asigurari ca este vorba de o rectificare pozitiva, ca la buget exista un plus de 6 miliarde de lei si sunt bani pentru plata pensiilor si salariilor pana la sfarsitul anului, noteaza Ziare.com.

"Pentru a risipi toata zvonistica intretinuta artificial privind banii de pensii si salarii, vreau sa va spun ca in urma rectificarii sunt asigurate integral sumele necesare pentru plata pensiilor si salariilor pana la sfarsitul anului. Ii rog deci pe pensionari sa tina cont de datele oficiale prezentate de Guvern si ii asigur ca pensiile pe care tocmai le-am majorat au acoperire integrala in buget.

Finantele imprumuta 91 milioane de lei in fiecare zi din august. Ministerul Finantelor a planificat in august imprumuturi de la bancile comerciale de 2,83 miliarde de lei, din care 2,5 miliarde de lei prin licitatii de obligatiuni de stat. Adica peste 91 de milioane de lei in fiecare zi a lunii. Suma este mai mari cu 130 de milioane de lei fata de luna iulie, titreaza Jurnalul.ro.

Gigantul CrisTim despre pesta porcina: va fi o problema de securitate nationala. Riscam sa ne izolam. Evolutia agresiva a virusului pestei porcine le provoaca mari batai de cap crescatorilor de animale din Romania, cu aproape 50.000 de porci sacrificati si peste 500 de focare descoperite in 94 de localitati, cele mai multe fiind in estul Romaniei. Autoritatile spun ca au luat masuri pentru ca boala sa fie tinuta sub control, insa reprezentantii patronatelor din domeniu nu sunt la fel de optimisti, publica Economica.net.

Reactia Ambasadei Rusiei dupa declaratiile lui Mihai Fifor

Ambasada Rusiei a reactionat fata de afirmatiile “inadecvate” ale ministrului Apararii, Mihai Fifor, precizand ca urmareste cu oarecare surprindere agitatia generata de aceste declaratii.

“La Ambasada Rusiei, cu oarecare surprindere, este urmarita agitatia ce evolueaza in Romania in jurul anumitelor declaratii „inadecvate“ ale ministrului Apararii Mihai Fifor cu privire la asa-numitele sisteme defensive ale retelei globale de aparare antiracheta ale NATO, care este de fapt retea americana, si este desfasurata in Deveselu”, arata Ambasada Rusiei intr-un mesaj postat pe Facebook, dar si pe site.

Incep lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza, un proiect promis de Primaria Capitalei inca de acum 8 ani, dar amanat in fiecare an.

Primaria Capitalei incepe din data de 3 august lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza de la doua la patru benzi, a declarat Marius Coaje, consilier al primarului general pe infrastructura, pentru HotNews.ro. In prima faza se vor face demolarile necesare largirii, etapa care va dura 3 saptamani. Potrivit sursei citate, termenul de executie este 15 luni, insa reprezentantii municipalitatii promit ca se va face in 12.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri