Cinci oameni cheie din ANSVSA au fost sau sunt pe statele de plata ale lui Sorin Paul Stanescu, un miliardar care colectioneaza de mult timp acuzatii publice si penale, dar pe care Dragnea Junior l-a ales drept parinte spiritual la cununie, scrie Rise Project.

E cunoscut si pentru ca a vanat impreuna cu alt junior important, Donald Trump Jr., pe domeniul sau de vanatoare de la Dunare.

Legaturile nasului cu cei care vegheaza la siguranta noastra alimentara sunt relevante in contextul pestei porcine, dupa ce colegii de la Libertatea.ro au descoperit ca celebra ferma a lui Dragnea Junior a scapat oportun de porcii din dotare, in timp ce producatori mult mai mari au fost prinsi de pandemie cu zeci de mii de animale, omorate de stat.

Altfel, Sorin Paul Stanescu a privatizat pur si simplu industria nationala de medicamente veterinare.

A preluat fara licitatie cunoscutul Institut Pasteur (cercetare in medicina veterinara) si a speculat terenurile sale pana s-a trezit in centrul unui dosar anticoruptie.

Era stapan deja si peste fosta retea de farmacii veterinare de stat care impanzea Romania comunista. Practic, grupul sau Farmavet s-a ridicat pe Centrala Farmaceutica Zooveterinara, totul fiind controlat de Stanescu printr-o firma-mama (A&S International 2000).
Azi, vinde 2000 de produse, fabricate in mare parte la Institutul Pasteur. Grupul a integrat 30 de depozite si peste 180 de farmacii proprii. Cifra de afaceri pe 2015: 31 milioane de euro.

In anturajul de afaceri al nasului lui Dragnea Junior s-au perindat gruparile “Udrea - Cocos”, “Burci - fratii Crestin”, “Bittner-Petrache”.

GERONIMO BRANESCU, presedintele ANSVSA, fostul sef al DSV Constanta.

Detine grupul Farmmac, un centru de cercetare si productie de medicamente de uz uman si veterinar din Ialomita. Afacerea lui a fost finantata cu milioane de lei in ultimii ani din fondurile destinate cercetarii.

Sorin Paul Stanescu a fost actionar in compania lui. Sunt prieteni vechi, columbofili.

TRAIAN PETCU, vicepresedinte ANSVSA, membru PSD, ex-viceprimar al Barladului si fost director al agentiei judetene Vaslui din mai 2005 pana in ianuarie 2009.

“Din momentul in care am fost ales viceprimar, mi-am depus demisia si au fost intrerupte toate relatiile intre mine si Farmavet” a declarat pentru RISE.

GHEORGHE STRATULAT, seful de cabinet al Presedintelui. A fost angajatul lui Sorin Paul Stanescu timp de 13 ani: directorul general la Farmavet si sef peste Departamentul de Epidemologie si Laborator din cadrul SN Institutul Pasteur Bucuresti SA. Afirma ca in martie 2017 a demisionat ca sa lucreze la cabinetul lui Geronimo Branescu.

Nu vede conflicte de interese: “Ce-are una cu alta? Eu in momentul in care am stiu ca trebuie sa plec de acolo mi-am inchis toate activitatile”

CRISTIAN DUICU, director general al Directiei Generale Sanitar Veterinare din cadrul ANSVSA. S-a intors acum in sistem, dupa ce, in 2014, cand era director in aceeasi institutie, a fost arestat preventiv intr-un dosar privind chiar siguranta consumatorilor. Ar fi instigat la falsificarea unor documente oficiale pentru diagnosticarea bolii vacii nebune, pentru a musamaliza cazuri.

A lucrat ani de zile pentru nasul lui Dragnea Jr, dar din 2010, spune el, nu a mai avut niciun contract.

Declaratiile de avere il contrazic. In 2012 a incasat 54 000 lei pentru consultanta, apoi a trecut direct pe leafa in 2013, castigand 153.000 de lei. In 2016, a mai primit 120.000 lei de la o divizia de exploatari agricole a grupului patronat de Stanescu (Agrozootehnica Pietroiu).

MIHAI DANES membru in Consiliul Stiintific al ANSVSA si comunicator-sef al Colegiului Medicilor Veterinari. Este consilier local din partea USR la Sectorul 6 si director tehnic la Farmavet inca din 2001.

Vezi mai multe pe Rise Project.

Sursa foto: Rise Project

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri