Cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat, in doua mesaje postate pe contul sau de Twitter, violentele care au avut loc in timpul manifestatiei de la Bucuresti, exprimandu-si regretul ca printre raniti figureaza si jurnalisti, dintre care unul lucreaza pentru Televiziunea publica austriaca ORF, informeaza sambata AFP.

"Libertatea de exprimare si libertatea presei sunt libertati fundamentale ale Uniunii Europene, care trebuie protejate in mod neconditionat", a subliniat Sebastian Kurz (foto), a carui tara asigura in prezent Presedintia prin rotatie a UE, potrivit Agerpres.

Potrivit AFP, peste 450 de persoane au fost ranite si in jur de 30 au fost arestate vineri seara, in timpul manifestatiei impotriva guvernului de stanga al Romaniei, manifestatie care a degenerat. Majoritatea manifestantilor raniti au trebuit sa fie ingrijiti dupa ce au inhalat gaze lacrimogene, in timp ce altii au suferit contuzii. In jur de 30 de jandarmi se numara printre raniti, dintre care 11 au fost spitalizati, adauga agentia de presa franceza.

Zeci de mii de romani au iesit in strada vineri pentru a protesta impotriva guvernului social-democrat in mai multe orase din tara si in capitala Bucuresti, unde sute de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale in urma ciocnirilor dintre manifestanti si fortele de ordine, au relatat in cursul noptii de vineri spre sambata agentiile de presa si media internationale.

Criticata de opozitia de centru-dreapta pentru interventia sa in forta, jandarmeria romana a asigurat ca "a actionat in mod gradual si proportional", ca raspuns la actiunile violente ale mai multor zeci de huligani.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri