In urma cu doi ani de zile, actualul primar al sectorului 4, Daniel Baluta (PSD), spunea ca modernizarea ansamblului Agroalimentar Piata Sudului este o prioritate. Din pacate insa previzibil, de la acele declaratii si pana acum nu s-au facut prea multe, iar principalul motiv este, ca in atatea alte cazuri, birocratia.

“Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, recent, o hotarare prin care il imputerniceste pe Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, sa solicite Consiliului General al Municipiului Bucuresti, prin directiile sale de specialitate, declararea de utilitate publica si demararea procedurilor de expropriere necesare derularii mai multor obiective de investitii care vizeaza o zona de maxim interes pentru bucuresteni”, se arata intr-un comunicat transmis de reprezentantii primariei.

Ce implica lucrarile de la Piata Sudului?

Potrivit expunerii de motive care insoteste hotararea de Consiliu local, este vorba despre “Modernizarea, extinderea, demolarea partiala a constructiilor din ansamblul Piata Agroalimentara Berceni-Sudului, amenajarea parcarii din intersectia Sos. Oltenitei cu Sos. Berceni si amenajarea parcarii juxtapuse din Bd. Constantin Brancoveanu”.

“Ultimele lucrari de modernizare efectuate asupra infrastructurii pietei au fost realizate in urma cu aproximativ 10 ani, iar acestea au fost mai mult lucrari de reamenajare. Pentru actualele planuri de investitii care vizeaza piata si amenajarea de parcari in zona, se impune insa, demararea unor proceduri de expropriere, in cazul unor parti din cadrul a trei imobile. Toate aceste investitii vor fi un plus pentru intreaga zona, mai ales ca Primaria Municipiului Bucuresti a finalizat lucrarile la pasajul de la Piata Sudului”, afirma edilul de la sectorul 4.

Procedurile de expropriere, necesare continuarii acestor lucrari vizeaza trei terenuri in suprafata de 330 mp (pentru executarea lucrarilor de modernizare a Pietei Sudului), 2.735 mp (pentru realizarea caii de acces la statia de metrou Piata Sudului) si 218,8 mp (pentru amenajarea parcarii din Bd. Brancoveanu).

Citeste si:
Petre Daea, iesire violenta: "Du-te, ba, m****le de aici!" [AUDIO]
Petre Daea, iesire violenta:...

Daniel Baluta promitea ca va transforma “cu prioritate” Piata Sudului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Gabriela Firea ia in calcul sa candideze independent la prezidentiale