Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, marti, intr-o scrisoare deschisa adresata membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea sa se retraga din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea.

"Urgenta si dramatismul acestor zile fierbinti de august, cand ne aflam deja in al 12-lea ceas, cand inca mai putem face ceva pentru a ne salva ca tara si ca partid de la un dezastru major, spre care ne indreptam vertiginos, ca membru loial al PSD, ca profesor si ca cetatean al Romaniei, fac un apel cat se poate de responsabil la toti colegii factori de decizie in acest moment ai PSD, la toti cei care odata au ocupat asemenea pozitii in PSD si la Presedintele actual al PSD domnul Liviu Dragnea „sa nu dam foc" tarii si PSD-ului. Ceea ce se intampla in acest moment in PSD si in tara nu este in regula, s-a mers si s-a ajuns totusi prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat sa decontam absolut toate facturile acestei situatii critice. Nu ne putem ascunde tot timpul de responsabilitate si sa dam vina pe altii. Noi am fost votati sa guvernam, nu sa ne plangem si sa dam vina pe altii, avem obligatia fata de tara si fata de toti membrii PSD sa fim un partid responsabil si sa nu ii dezamagim", se arata in scrisoarea deschisa intitulata "S.O.S. PSD".

Fostul ministru al Educatiei sustine ca actualul guvern reprezinta interesele unei singure persoane: "Partidul a avut si are resurse umane de foarte mare calitate si specialisti adevarati, dar din nefericire componenta actualului guvern nu este expresia PSD-ului si nu reprezinta nivelul si capacitatea profesionistilor din partidul nostru. Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Vacaroiu, Nastase sau Ponta? Nu, in niciun caz. Acest guvern nu ma reprezinta nici pe mine, nici pe dumneavoastra, dragi colegi, nici PSD-ul, nici Romania. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este in regula", potrivit mesajului transmis pe Facebook.

Ecaterina Andronescu mai scrie ca este nevoie de un nou premier, iar liderul partidului, Liviu Dragnea, trebuie "sa faca un pas in spate".

"Este momentul sa ne trezim si sa luam in serios responsabilitatea majora pe care ne-a incredintat-o poporul: SA GUVERNAM TARA. Dar, pentru a atinge acest obiectiv, noi cei din PSD trebuie sa facem urgent doua lucruri:
1. Sa venim in cel mai scurt timp cu un Prim-ministru si un guvern PSD de super profesionisti si sa guvernam tara, iar partidul are suficienti specialisti pentru un asemenea guvern.
2. Pentru binele Romaniei si pentru binele PSD-ului, presedintele partidului trebuie sa faca un pas in spate, sa dea dovada de responsabilitate si maturitate si sa faca un act de mare curaj si demnitate politica si sa se retraga din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le stim cu totii si nu le voi expune acum", scrie Andronescu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri