Social-democratii din Danemarca au anuntat, prin vocea lui Orla Hav, parlamentar danez si unul din liderii Partidului Social-Democrat, ca sunt foarte ingrijorati de ce se intampla in Romania si ca vor ridica problema excluderii PSD din familia europeana din care face parte, Partidul Socialistilor Europeni (PES), scrie G4media.ro.

"Noi am discutat aceasta problema in grupul liderilor partidului si suntem foarte ingrijorati despre ce vedem si auzim despre Romania. Vom ridica aceasta problema in cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea partidului (PSD – n. red.). Principiile esentiale ale miscarii social-democrate sunt: justitie sociala si democratie. O conditie prealabila pentru a face parte din miscarea social-democrata este ca, in pratica, aceste doua principii de baza sa fie respectate. In prezent, observam ca Partidul Social Democrat din Romania nu se afla in pas cu acestea. Liderul partidului este condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru abuz de putere. Partidul incearca sa eludeze judecatile si ignora principiile de baza socialiste prin folosirea majoritatii sale in parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranta noastrPSD ar putea fi exclus din Partidul Socialistilor Europenia este spre un partid social democrat autentic care sa dezvolte Romania in Europa”, a declarat Orla Hav.

Purtatorul de cuvant al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat pentru G4Media.ro ca situatia din Romania va fi discutata in cadrul formatiunii pe 7 septembrie septembrie, dupa ce sefa liberalilor austrieci, a solicitat excluderea partidului condus de Calin Popescu Tariceanu din familia europeana, acuzandu-l ca actioneaza ”impotriva intereselor si valorilor” promovate de ALDE european prin refuzul de a parasi coalitia cu PSD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri