Senatorul PNL Florin Citu sustine ca Darius Valcov, ''consilierul condamnat in prima instanta la 8 ani cu executare'', arunca tot felul de petarde in spatiul public, liberalul referindu-se la declaratii ale acestuia cu privire la o ''gaura'' de 2 miliarde de dolari in buget, citand date ale Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), care ar fi aparut in perioada 2015 - 2017, potrivit Agerpres.

"Declaratiile lui Darius Valcov - autodenunt? Consilierul, condamnat in prima instanta la 8 ani cu executare, arunca tot felul de petarde in spatiul public. Cel care a furat din bani publici ani de zile (asa zice o instanta) vine si (auto)denunta un jaf de proportii. Pretul de referinta al gazelor naturale nu a fost actualizat din 2008 de ANRM! Unde este jaful? La acest pret se aplica redeventa. Astfel, pentru ca pretul de referinta nu a mai fost actualizat, redeventa incasata de statul roman a fost mai mica. Si aici apare onestul (??) Darius Valcov si trage un semnal de alarma", a sustinut Citu intr-o postare pe Facebook.

Liberalul a vorbit despre "ceea ce nu spune Darius Valcov": "Care ar fi fost pretul pentru consumatori, persoane fizice si juridice, daca acest pret de referinta era actualizat. Cu o luna in urma, Valcov propunea plafonarea pretului la gaze. Si, mult mai important, din 2012, la guvernare este PSD, inclusiv Darius Valcov. Daca era un jaf de proportii, de ce nu a facut nimic pana acum? Aceste declaratii sunt un autodenunt? Sunt sigur ca va explica procurorilor, dar mai ales romanilor de ce nu a facut nimic in 6 ani de guvernare, in cadrul anchetei penale pe care o cere tot el".

Despre ANRM, care actualizeaza pretul de referinta, senatorul PNL aminteste ca "se organizeaza si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului si in coordonarea primului-ministru, printr-un consilier de stat. Credeti ca va veni Valcov cu raspunsuri pentru aceste intrebari?", a mai scris el pe reteaua de socializare.

"Curtea de Conturi nu face analize calitative. Doar cantitative. De exemplu, CC spune ca o institutie pierde bani daca nu-i plaseaza la banca cu cele mai mari dobanzi. Dar banca cu cele mai mari dobanzi de cele mai multe ori inseamna si cea mai riscanta (bancile cu actionari din Grecia si Cipru in Romania). Asa ca mai usor cu "analizele" CC", a adaugat Florin Catu in finalul postarii.

"Gaura" de 2 miliarde de dolari pierduti de statul roman in perioada 2015 - 2017, conform datelor Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), reprezinta o fapta penala, a afirmat, sambata, consilierul economic al premierului, Darius Valcov, precizand ca a pus aceasta informatie la dispozitia publicului.

"Tot ceea ce am facut eu a fost ca, in momentul in care am primit o astfel de informatie din partea ANRM, a fost sa o pun la dispozitia publicului, pentru ca din punctul meu de vedere este o fapta penala si, asa cum prevede legea, in momentul in care ai luat cunostinta de o fapta penala, trebuie sa o anunti. Eu acest lucru l-am facut si cred ca trebuie dezbatut daca aceasta gaura de 2 miliarde de dolari, care ANRM spune ca s-a facut bugetului de stat, urmeaza sa fi anchetata sau nu sau se va trece, asa cum ne-am obisnuit, in tacere si vom uita de acesti bani pentru totdeauna", a declarat Valcov la Antena 3.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri