Guvernul a solicitat presedintelui Klaus Iohannis convocarea CSAT privind analizarea si avizarea propunerilor de rectificare a bugetelor institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale, scrie Digi24.

„Guvernul Romaniei a trimis, seara trecuta, presedintelui Romaniei solicitarea de convocare in regim de urgenta a sedintei Consililui Suprem de Aparare a Tarii in vederea analizarii si avizarii propunerilor de rectificare a bugetelor institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale, cuprinse in proiectul primei rectificari a bugetului de stat pe anul 2018.

Executivul a facut acest demers in temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consililui Suprem de Aparare a Tarii.

De ce este solicitat CSAT-ul?

Solicitarea de convocare a CSAT, in regim de urgenta, are in vedere necesitatea adoptarii primei rectificari bugetare din acest an pentru asigurarea resurselor necesare platii cheltuielilor obligatorii ale bugetului general consolidat, respectiv drepturi de natura salariala, cheltuieli cu asistenta sociala, echilibrarea bugetelor locale, cheltuilei pentru plata contributiei Romaniei la Uniunea Europeana, precum si finantarea activitatilor de combatere a pestei porcine africane”, transmite Guvernul Romaniei intr-un comunicat.

Anuntul privind solicitarea Executivului de convocare a CSAT a fost facut marti seara, la Antena 3, de catre liderul PSD, Liviu Dragnea, care sustinea ca este o premiera ca rectificarea bugetara sa nu fie aprobata de CSAT, aminteste News.ro.

El a spus ca, potrivit legii, premierul a recurs la varianta in care o treime din membrii Consiliului convoaca CSAT, iar scrisoarea Vioricai Dancila in acest sens este deja la Cotroceni.

Teodorovici anunta rectificare bugetara pentru saptamana viitoare, cu sau fara CSAT

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a afirmat, marti, ca, in cazul in care nu primeste in cursul zilei un raspuns de la Administratia Prezidentiala privind convocarea CSAT pe tema rectificarii bugetare, Guvernul va solicita aceasta convocare. Teodorovici a spus ca, in mod normal, saptamana viitoare va fi votata in Guvern rectificarea bugetara.

Intrebat daca saptamana viitoare va fi votata in Guvern rectificarea, Teodorovici a spus ca in mod normal da.

Tot marti, Administratia Prezidentiala a anuntat ca, in prezent, secretariatul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) face demersurile necesare pentru obtinerea acordului individual al membrilor CSAT pentru emiterea unei hotarari privind propunerile de rectificare a bugetului de stat pentru 2018 al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale - Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza si Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Bugetul Administratiei Prezidentiale, redus

Bugetul Administratiei Prezidentiale ar urma sa fie redus cu 11,1 milioane de lei ca urmare a rectificarii bugetare pe care Guvernul intentioneaza sa o faca, Presedintia acuzand ca aceasta rectificare nu are nicio legatura cu necesitatea consolidarii bugetului national, ci este un instrument de sanctionare a institutiilor nesubordonate PSD, Executivul apeland la o forma de sabotaj bugetar. In replica, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca institutia nu are angajamente pentru tot bugetul alocat, refuzand sa-si modifice decizia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri