Liviu Dragnea, presedintele PSD, a declarat ieri ca ar fi fost tinta unui atentat de ucidere, spunand ca au venit patru straini platiti de un “om foarte celebru in lume” (Soros – n.r.). El a declarat ca ar fi fost si o ancheta in acest sens. Cu toate acestea, Parchetul General infirma acest lucru. Asistam, deci, cel mai probabil, la o noua perdea de fumigene aruncate de condamnatul penal, in incercarea sa de a distrage atentia de la violentele provocate de jandarmi impotriva populatiei in 10-11 august.

Din verificarile telefonice facute in aceasta dimineata nu se confirma existenta unui dosar penal privind un posibil atentat impotriva lui Liviu Dragnea, au explicat oficiali din Parchetul General pentru Ziare.com.

Este vorba de primele verificari facute de procurori, urmeaza ca in urmatoarele ore sa se primeasca raspunsurile si in scris.

"O sa revenim si cu solicitari scrise catre procurorii care se ocupa cu ancheta in astfel de cazuri", au explicat sursele citate.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut, marti seara, la Antena3, ca in aprilie 2017 a fost o tentiva de ucidere a sa, spunand ca au venit patru straini care au stat trei saptamani aici, platiti de "un om foarte celebru din lume". Dragnea a declarat ca stie ca a fost si o ancheta.

Solicitarea Reset Iasi

Organizatia civica Reset Iasi cere procurorului general al Romaniei clarificarea acestui aspect, public prin comunicat oficial de presa.

In cazul in care nu exista niciun fel de ancheta, organizatia cere autosesizarea Parchetului General in temeiul articolului care stabileste pedepsirea Infractiunilor contra vietii: " La alin. (1) uciderea unei persoane se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi. alin. (2) Tentativa se pedepseste".

Un alt articol indicat de Reset Iasi este cel privind sesizarea organelor de urmarire penala.

"Mentionam ca aceste afirmatii sunt de o foarte mare gravitate si pot induce starea de panica in randul populatiei, precum si ideea ca reprezentantii statului roman se afla in pericol si, prin urmare statul roman este atacat de inamici externi", scrie Reset Iasi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri