Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) condamna cu fermitate „calomniile ordinare debitate” de senatorul PSD Liviu Pop, care spunea ca presedintele Klaus Iohannis a condus o organizatie care este un „continuator” al unui grup nazist, scrie Digi24. De asemenea, conducerea FDGR le cere presedintelui PSD, Liviu Dragnea, si premierului Viorica Dancila „sa se delimiteze public de astfel de calomnii”.

FDGR arata, intr-un comunicat de presa, ca este reprezentantul legitim al minoritatii germane in baza Constitutiei Romaniei si a legislatiei in vigoare, avand un statut aprobat de catre instantele din Romania si fiind inscris in Registrul organizatiilor neguvernamentale. FDGR este reprezentat in Parlament si in structurile guvernamentale ale Romaniei.

„Cerem public PSD, presedintelui acestuia, Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor si prim-ministrului Romaniei, Viorica Vasilica Dancila, sa se delimiteze public de astfel de calomnii pe care le-au debitat si le debiteaza in continuare unii membri ai acestui partid".

Liviu Pop a spus joi seara, la postul de televiziune Antena 3, ca FDGR ar fi continuatorul organizatiei naziste Grupul Etnic German din Romania.

„Amanarea rectificarii bugetare inseamna necheltuirea unor bani de catre anumite institutii publice, desi nesuplimentarea fondurilor pentru alte institutii publice are ca singur efect deficitul bugetar. (...) Trebuie sa spun ca (in comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale - n.r.) dansul face acolo o acuzatie ipocrita. O acuzatie ipocrita din perspectiva zilei de 23 august si din perspectiva fostei demnitaiti, daca o pot numi asa, cu ghilimelele de rigoare, a domniei sale, aceea de presedinte a unui continuator al grupului... organziatia aia nazista, Forumul....”, a spus Liviu Pop.

Citeste si:
Mihai Chirica va candida la primaria Iasi din partea PNL
Mihai Chirica a confirmat...

Intrebat daca presedintele Klaus Iohannis „este continuatorul nazistilor”, Pop a raspuns: „A condus Forumul German, care a fost continuatorul acelui grup care stim clar ca a fost condamnat public vizavi de...”.

Intrebat din nou daca Forumul Democrat German, votat in repetate randuri de locuitorii Sibiului care l-au ales pe Klaus Iohannis primar, este continuatorul nazistilor, Liviu Pop a raspuns afirmativ, precizand, in timp ce citea de pe telefon, ca nu spune el, ci „altii”, si ca citeste „de pe net”.

„Unei entitati naziste, asta nu eu o spun, o spun altii. Am citit-o in presa vremii, am vazut-o clar... Chiar ma uitam... Grupul Etnic German a fost organizatie nazista, corect? Grupul Etnic German a fost organizatie nazista condamnata pentru crime de razboi la Nurnberg. (...) Daca Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German astept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe net. Dar in ziua de 23 august sa faci declaratii de genul acesta si in anul Centenarului, mi se pare un pic deplasat din partea sefului statului, care trebuie sa fie mediator” a mai spus senatorul social-democrat.

Citeste si:
Romania imprumuta 177 milioane de euro pentru construirea a doua...
Romania vrea sa imprumute 177...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Investigatie UE dupa atacurile liderilor PSD la adresa minoritatilor
Setari Cookie-uri