Guvernul Romaniei spune ca „refuzul” seful statului de a convoca de urgenta Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru avizarea proiectului de rectificare bugetara ar pune in pericol „nu doar veniturile categoriilor cele mai vulnerabile, adica pensionarii, mamele si copiii, ci si accesul pacientilor la serviciile medicale”, scrie G4Media.

Premierul Viorica Dancila il acuza pe presedintele Klaus Iohannis printr-un comunicat ca, prin blocarea avizului pentru rectificarea bugetara, pericliteaza alocarile financiare pentru diferite categorii de public. Dancila il acuza pe Iohannis ca, intarziind avizul CSAT pentru rectificare, blocheaza proiecte in sanatate, protectie sociala, agricultura si economie.

”Guvernul Romaniei solicita public presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis sa acorde importanta cuvenita proiectului rectificarii bugetului pentru 2018 pentru a nu aduce grave prejudicii garantarii drepturilor romanilor la sanatate, pensie, siguranta publica si bunei functionari a institutiilor statului”, se arata in comunicat.

Totodata, Executivul a facut o lista cu masurile si domeniile pentru care are nevoie de fonduri suplimentare. Cu alte cuvinte, masuri si domenii pentru care estimarile facute in decembrie 2017 se dovedesc gresite.

Reamintim ca propunerea de rectificare include scaderea bugetului Administratiei Prezidentiale, fapt criticat dur de Iohannis. Acesta a programat tocmai pe 4 septembrie sedinta CSAT in care se va decide avizul institutiei, desi propunerea de rectificare a fost facuta inca din luna iulie.

Citeste si:
Iohannis: Dancila a ignorat invitatia la dialog. Precedent periculos
Klaus Iohannis: Dancila a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Retrospectiva 2018: Klaus Iohannis, la al patrulea an de mandat
Setari Cookie-uri