Uniunea Salvati Romania (USR) sustine ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, se foloseste de pretextul protocoalelor secrete pentru a-l demite pe procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, si pentru a propune in locul lui un procuror care ''sa raspunda prompt la comenzile politice" ale lui Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu, scrie Agerpres.

Reprezentantii USR spun, intr-un comunicat transmis, sambata, ca, dupa schimbarea procurorului-sef DIICOT si demiterea Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA, Tudorel Toader vrea sa "incheie misiunea pe care a primit-o de la liderii PSD-ALDE de a decapita toti procurorii-sefi care in ultimii ani au avut rezultate in lupta anticoruptie si au deranjat anumiti politicieni si acolitii lor".

"Dragnea vrea sa scape de Augustin Lazar ca sa inchida dosarul mitingului din 10 august. PSD vrea sa ascunda adevarul asa cum a facut cu Revolutia si mineriadele pentru a-si scapa liderii care au dat ordine", declara presedintele USR, Dan Barna.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca declanseaza procedura de evaluare a activitatii manageriale a procurorului general, Augustin Lazar, in contextul protocoalelor incheiate cu SRI. El a spus ca rezultatele evaluarii, insotite de eventuale propuneri, vor fi facute publice in termen de cel mult 30 de zile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri