In cadrul sedintei Comitetului Executiv National, presedintele PSD, Liviu Dragnea, le-ar fi spus liderilor PSD ca nu intentioneaza sa candideze la presedintia Romaniei si ca va exista un candidat comun PSD - ALDE, potrivit Hotnews.ro. De asemenea, propunerea Gabrielei Firea de retragere a sprijinului politic a fost respinsa. Un singur vot pentru propunerea lui Firea ar fi fost dat in CExN. Carmen Dan ramane ministru de Interne.

In cadrul sedintei Comitetului Executiv National, ministrul Lia Olguta Vasilescu, presedintele PSD Maramures Gabriel Zetea si deputatul Catalin Radulescu au sarit in apararea lui Liviu Dragnea si au atacat-o pe Gabriela Firea. De partea cealalta Robert Negoita si Paul Stanescu au facut zid in jurul Gabrielei Firea, dupa ce primarul Capitalei a cerut ca propunerea privind retragerea sprijinului politic pentru Carmen Dan sa fie suspusa la vot in CEX.

Gabriela Firea a solicitat, sambata, demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, ca urmare a evenimentelor care au avut loc pe 10 august la Bucuresti. Firea a declarat, la finalul sedintei conducerii social-democrate, ca solicitarea in ceea ce o priveste pe Carmen Dan a fost facuta pe fondul ingrijorarilor externe cu privire la violentele inregistrate in Piata Victoriei si care i-au fost transmise prin intermediului comisarului european Corina Cretu.

"Am vorbit ieri cu doamna comisar european Corina Cretu, care mi-a relatat o discutie pe care a avut-o cu colegii domniei sale, comisari europeni, si cu domnul presedinte Juncker, in care acestia si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu situatia politica din Romania accentuand in special faptul ca ceea ce s-a intamplat pe 10 august in Romania nu este apreciat de catre celelalte tari europene, deoarece, desi sunt de acord ca institutiile democratice ale statului trebuie sa fie aparate, si anume interventia jandarmilor a fost corecta pana la un punct, in sensul apararii cladirii Guvernului si a jandarmilor care interveneau pentru restabilirea ordinii si linistii publice, nu au fost de acord cu faptul ca manifestanti care nu au fost violenti au trebuit sa suporte gazele lacrimogene care s-au transferat in Piata Victoriei", a afirmat Firea, conform Agerpres.

Potrivit acesteia, evenimentele din 10 august au transmis o perceptie negativa pe plan extern despre Romania, considerand ca responsabil pentru situatia creata este ministrul Carmen Dan.

"Ca primar general, am subliniat faptul ca ceea ce s-a intamplat pe 10 august poarta si o vinovatie din partea persoanei care coordoneaza Ministerul de Interne, care intai a spus ca este in concediu, astazi ne-a spus ca a revenit din concediu si ca a coordonat tot ceea ce s-a intamplat pe 10 august si care a incercat sa paseze raspunderea catre prefectul Capitalei, tocmai in ideea ca presa, pe buna dreptate, sa speculeze ca este un apropiat al primarului general, pentru ca a lucrat doi ani de zile cu mine, salvand practic imaginea publica a domnului presedinte, care a propus-o pe doamna Carmen Dan ca ministru si incriminandu-ma pe mine pentru ca doamna prefect a lucrat cu mine in calitate de consilier la Primaria Capitalei. Si am spus ca nu este corect sa sufere intreaga tara, toti romanii, guvernul in ansamblul sau si, bineinteles, PSD ca partid politic pentru erorile de coordonare si de comunicare ale doamnei ministru", a precizat Gabriela Firea.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri