Continua razboiul in interiorul PSD. Gabriela Firea trimite noi acuzatii la adresa lui Liviu Dragnea. Moldova ar putea sa devina o federatie a Rusia in 2019. Citeste in continuare cele mai importante subiecte ale zilei de joi, 6 septembrie.

Gabriela Firea, un nou atac la Dragnea: "Am informatii certe ca ma spioneaza". A pus oameni sa-mi supravegheze casa. Oare sunt tot oameni de la Carmen Dan? Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat pe liderul PSD Liviu Dragnea ca o spioneaza, atat la serviciu, cat si acasa. „Or fi tot oameni de la Carmen Dan?“, se intreaba Firea. Cat despre ordonanta de amnistie si gratiere, despre care se vehiculeaza ca ar fi pregatita la Guvern, Firea spune ca o sustine, dar cu conditia sa fie legala si dezbatuta anterior in conducerea PSD, potrivit Adevarul.

Inca o voce se ridica in PSD impotriva lui Dragnea. Ultimele informatii despre razboiul la vedere. Deputatul PSD Razvan Rotaru considera ca presedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, ar trebui sa faca un pas in spate si se declara nemultumit ca in calitate de parlamentar nu a fost niciodata consultat cu privire la deciziile politice. Razvan Rotaru a declarat ca nu va demisiona din PSD, insa spune ca va incerca sa lupte din interior pentru reformarea partidului, conform Evenimentului zilei.

Romanii din Spania au primit-o cu ostilitate pe Viorica Dancila: „Coruptii, hotii si condamnatii penal nu ne reprezinta. Cativa romani s-au strans in fata Palatului Regal din Madrid, unde premierul Viorica Dancila va fi primita azi de Regele Felipe al Spaniei. Potrivit unor imagini publicate pe Facebook de jurnalistul Rares Bogdan, diaspora romaneasca a afisat cateva mesaje critice la adresa PSD: „Viorica, corupta fara rusine“, „Coruptii, hotii si condamnatii penal nu ne reprezinta“, „Majestate, Viroica Dancila nu reprezinta romanii din Spania“, informeaza Adevarul.

Moldova ar putea fi federalizata de Rusia in 2019

Moldova ar putea fi desfiintata, dupa alegerile din 2019, prin federalizare. La Chisinau au reinceput discutiile despre federalizarea Republicii Moldova. Subiectul este preferatul presedintelui pro-rus Igor Dodon. Ziarul rusesc „Nezavisimaia Gazeta” scrie ca aceasta tema ar urma sa fie discutata in zilele urmatoare la intalnirea lui Igor Dodon cu seful gruparii separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, iar in luna octombrie, la intalnirea celor doi cu presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin. In acelasi context, ziarul mentioneaza ca desemnarea, in luna iulie 2018, a lui Dmitrii Kozak (autorului proiectului de federalizare respins de Chisinau in 2003) in calitate de reprezentant special al presedintelui rus pentru dezvoltarea relatiilor economice si comerciale cu Moldova nu a fost intamplatoare, aceasta mutare fiind facuta pentru a pregati federalizarea dupa alegerile parlamentare din februarie 2019, potrivit Deutsche Welle.

Trump, tradat din interior. Articolul anonim publicat in NY Times de un oficial de rang inalt. Sub titlul “Fac parte din rezistenta din interiorul administratiei Trump”, cotidianul New York Times a publicat miercuri un articol de opinie scris de un “oficial american de rang inalt”, a carui identitate nu este dezvaluita, la cererea acestuia.

Ziarul recunoaste explicit ca practica publicarii unui editorial dintr-o sursa confidentiala este neobisnuita, dar isi motiveaza decizia prin importanta dezvaluirilor si prin riscul ca, daca si-ar face cunoscuta identitatea, autorul sa fie demis. Cititorii sunt asigurati ca redactia stie cine a scris articolul si sunt invitati sa puna intrebari despre continut si despre procesul de aprobare a publicarii.

Urmatoarea criza in Europa ar putea sa isi aiba originea pe piata imobiliara insa bancile sunt mai bine pregatite sa ii faca fata decat erau in urma cu zece ani, a declarat miercuri Daniele Nouy, presedintele Mecanismului Unic de Supraveghere, infiintat sub tutela BCE, transmite Reuters.

Ce ar putea provoca urmatoarea criza? Nu stiu dar banuiesc care ar putea fi piata imobiliara", a declarat Daniele Nouy intr-un interviu acordat agentiei letone de presa LETA. "Stim cu certitudine ca va fi o noua criza. Dar nu stim cand si de ce va aparea", a mai spus Nouy, potrivit Agerpres.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri