Prim-ministrul Viorica Dancila, aflata intr-o vizita de lucru in Regatul Spaniei, a fost primita joi de catre Regele Felipe al VI-lea, cei doi oficiali discutand despre relatiile politice si economice dintre cele doua tari, despre romanii care traiesc si muncesc in Spania si despre exercitarea de catre Romania a presedintiei Consiliului UE.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis AGERPRES, premierul roman si Regele Felipe al VI-lea au evocat relatia privilegiata dintre cele doua tari pozitionate geografic la extremele continentului european.

Totodata, au evidentiat "nivelul excelent al relatiilor intre Romania si Regatul Spaniei la nivel politic si sectorial, cu precadere cel economic, cat si la nivel uman, in contextul bunei integrari in societatea spaniola a celor peste un milion de romani care traiesc si muncesc in aceasta tara", precizeaza Executivul.

De asemenea, Viorica Dancila a spus ca Spania este un adevarat model in plan european din punct de vedere al modului de integrare al cetatenilor, atat la nivel guvernamental, cat si al societatii.

"Din perspectiva exercitarii Presedintiei Romaniei la Consiliul UE in prima jumatate a anului viitor, s-au discutat aspecte legate de pregatirile si prioritatile tarii noastre pentru acest mandat", se arata in comunicat.

In context, Viorica Dancila a subliniat oportunitatea aprofundarii colaborarii dintre Romania si Spania cu privire la principalele subiecte aflate pe agenda europeana, pentru a genera, prin eforturi comune, rezultate pozitive pentru Uniunea Europeana, pentru statele membre si pentru cetateni.

Conform Executivului, Dancila a subliniat ca "obiectivul major al Romaniei pentru viitorul Europei este unitatea si coeziunea proiectului european, tara noastra dorindu-si o Europa construita in baza principiilor si valorilor fundamentale, generatoare de prosperitate, securitate si stabilitate".

Totodata, Viorica Dancila si Regele Felipe al VI-lea au discutat si despre subiecte de interes pe agenda politica internationala, se mai arata in comunicatul citat.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri