Familia europeana ALDE discuta astazi excluderea partidului condus de Calin Popescu Tariceanu, acuzandu-l ca actioneaza ”impotriva intereselor si valorilor” promovate de ALDE european prin refuzul de a parasi coalitia cu PSD.

Purtatorul de cuvant al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat pentru G4Media.ro ca solicitarea sefei liberalilor austrieci a fost inregistrata, iar situatia din Romania va fi discutata pe 7 septembrie, intr-o sedinta a Biroului partidului.

Precizarea integrala facuta de purtatorul de cuvant al ALDE european:

”Va confirm ca la Biroul ALDE a fost inregistrata solicitarea NEOS (Noua Austrie si Forumul Liberal – n. red.) in ceea ce priveste ALDE din Romania.

La jumatatea lunii mai a acestui an, conducerea ALDE (european – n. red.) a trimis o delegatia la Bucuresti, ai carei membri au avut discutii cu un numar mare de interlocutori romani. Concluzia la care s-a ajuns a fost ca toate taberele sunt de acord ca legislatia din domeniul judiciar trebuie revizuita, cei mai multi fiind de acord ca in prezent Justitia este independenta de politic.

Din nefericire, Romania este afectata de un numar foarte mare de cazuri de coruptie in randul partidelor politice. In timp ce foarte multe acuzatii sunt justificate si au condus la condamnari, exista de asemenea multe cazuri unde acuzatiile initiale s-au dovedit a fi motivate politic si au dus la achitari.

ALDE european va monitoriza in continuare indeaproape situatia din Romania si va reanaliza modificarile aduse legislatiei din Justitie in lumina recentelor recomandari facute de Comisia de la Venetia.

Situatia din Romania va fi discutata la sedinta Biroului ALDE european, care va avea loc pe 7 septembrie la Bruxelles”.

Precizarile purtatorului de cuvant al ALDE european vin dupa ce sefa liberalilor austrieci (NEOS – Noua Austrie si Forumul Liberal), Beate Meinl-Reisinger, i-a adresat o scrisoare presedintelui ALDE, Hans van Baalen, in care solicita verificarea ”de urgenta a aplicabilitatii art. 9 din statutul ALDE partidului membru roman”, transmite agentia de presa APA.

Respectivul articol se refera la posibilitatea excluderii unor membri care actioneaza ”impotriva intereselor si valorilor” grupului. Sefa NEOS a criticat dur ”refuzul liberal-democratilor romani” de a parasi coalitia de guvernare sau macar de a se delimita de partenerul social-democrat, ‘zguduit de scandaluri de coruptie’.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri