Semnatarii unei scrisori deschise prin care se cere "demisia imediata" a lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor nu doresc destabilizarea partidului, ci continuarea proiectelor promise in campanie, singura problema fiind ca "Dragnea a luat partidul in nume personal", a declarat, miercuri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepresedinte al PSD, subliniind ca cei implicati in acest demers sunt destul de multi cat sa conteze si vor veni cu un mandat la sedinta CExN de vineri, potrivit Agerpres.

"Suntem suficient de multi presedinti de organizatii judetene, membri ai Comitetului Executiv care aderam la principiile si valorile exprimate in acest document, dar decizia a fost aceea ca pentru aceasta etapa sa fim cele trei persoane care sa asumam public continutul acestei declaratii comune privind starea PSD. Noi nu vrem destabilizarea PSD, asa cum s-a vorbit in aceasta perioada. Vreau sa atragem atentia ca PSD nu poate fi condus discretionar de o singura persana, asa cum se intampla cel putin in ultimul an de zile, iar ceea ce am exprimat eu in cadrul Comitetului Executiv de la Neptun nu a fost o situatie singulara. (...) Noi nu dorim sa rupem partidul, noi spunem ca nu este normal ca o formatiune politica care a primit votul romanilor pentru a conduce tara intr-un fel bun sa fie blocata si strivita ca perceptie publica pentru faptul ca se iau niste masuri care nu sunt rodul si rezultatul consultarilor", a declarat Gabriela Firea intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Aceasta a denuntat "un grup restrans de persoane - grupul de la Scrovistea", care ia decizii in numele conducerii PSD, in afara forurilor de conducere ale partidului.

"Este un grup din ce in ce mai restranse de persoane - noi il numim grupul de la Scrovistea -, care se intalnesc, iau decizii foarte importante pentru tara, nu pentru un grup de persoane, unele dintre aceste masuri fiind controversate, si unele dintre acestea atragand pur si simplu o reactie publica negativa, si nu doar din partea membrilor PSD, ci din partea tuturor romanilor. Vrem in continuare sa avem stabilitate la guvernare, dorim de asemenea imbunatatirea actului guvernamental, ne dorim o coalitie majoritara in Parlament PSD-ALDE intarita, singura problema pe care o consideram ca nu este normal sa o toleram, pentru ca face rau nu doar partidului, ci si guvernarii cu efecte directe asupra romanilor, este persoana domnului Dragnea, care a luat partidul pe nume personal si il conduce de foarte multe ori intr-o directie gresita. Alegerile au fost, intr-adevar, castigate in mandatul domnului Dragnea ca presedinte, dar eu am fost un om care am muncit, toti presedintii de organizatii judetene au muncit, au fost in teren, au fost in teritoriu, au vorbit cu oamenii, au participat la coagularea programului de guvernare, prin urmare nu pot fi puse toate meritele pe partea domnului Dragnea, iar noi sa fim cei care raspundem atunci cand domnul Dragnea, prost sfatuit, sau poate dumnealui considera ca este bine sfatuit, ia anumite decizii care fac rau tarii in primul rand si cu siguranta si formatiunii noastre politice", a aratat edilul Capitalei.

In opinia vicepresedintelui PSD, "Dragnea a grabit" convocarea Comitetului Executiv, dupa ce scrisoarea celor trei lideri PSD a aparut in presa.

"Eu trag concluzia ca domnul Dragnea nu avea niciun gand sa convoace CExN-ul saptamana aceasta, dar l-a grabit pentru ca a observat ca ceea ce lua in deradere domnia sa zilele trecute, si anume ca ar fi o scrisoare pierduta pe undeva, minimalizand acest demers extrem de serios, la care au aderat deja colegii nostri din CExN suficient de mult cat sa nu fie ignorati. Cred ca in perioada urmatoare este nevoie ca acest document sa fie dezbatut in organizatiile de baza, in organizatiile judetene, iar presedintii de organizatii sa vina la CExN cu un mandat explicit din partea membrilor de partid, tocmai pentru a nu mai lasa in spatiul public aceste fraze care arata ca suntem un grup izolat de persoane, care poate avem interese personale, care de fapt nu luptam pentru romani si pentru noi. Nu este adevarat. Vom veni la CExN cu un mandat explicit, care va decide intr-un fel sau in altul. Am fost votati de romani sa ne ocupam de prosperitatea lor si de imaginea tarii noastre in exterior, sa nu o punem intr-o imagine neplacuta si intr-o situatie delicata si de asemenea tot ceea ce s-a facut bun la guvernare sa fie continuat", a detaliat Gabriela Firea.

Ea a facut un apel catre liderul PSD sa respecte deciziile care vor fi luate vineri in CExN.

"Noi dorim ca aceasta scrisoare, pe care o numim declaratie comuna, sa fie dezbatuta foarte responsabil in cadrul forului cel mai abilitat prin statut si sa nu considere demersul nostru ca fiind unul partizan, asa cum a incercat in toate aceste zile domnul Dragnea. Suntem suficient de multi cat sa contam in CExN. Cele trei persoane care au semnat declaratia comuna au fost abilitate, mandatate de catre ceilalti presedinti de organizatii judetene sa asumam public documentul si sa explicam, urmand ca dezbaterea din interiorul partidului sa aiba loc in CExN", a adaugat Firea.

Vicepresedintele PSD a mai spus ca a incercat mai intai rezolvarea problemelor legate de Bucuresti "pe cale amiabila" in discutiile cu Liviu Dragnea. In schimb, "el a inceput o campanie furibunda de a fi defaimata prin consilierii pe care ii are".

"Si, de asemenea, a inceput sa sune colegi din tara sa le spuna ca va propune excluderea mea la primul CExN si ca spera ca acesti colegi sa voteze impotriva mea. Aceasta este o atitudine democratica a unui lider de partid care, atunci cand nu are argumente si nu poate sa lupte corect pe principii de valori cu un coleg, ii propune excluderea? De acest lucru s-au temut si colegii mei care pana acum n-au vorbit. Acum, ca suntem suficient de multi cat sa contam, lucrurile se vor schimba. (...) Daca este adevarat ce a spus in acesti doi ani de zile, m-as astepta sa faca un pas lateral (n.r. - Liviu Dragnea), pentru ca si-ar da seama ca felul in care a condus echipa politica si felul in care a impus decizii controversate, negative in actul guvernamental si in actul politic ne afecteaza pe noi toti", a adaugat primarul general.

Gabriela Firea a reafirmat ca nu doreste "sub nicio forma" sa preia conducerea PSD, nici interimar, si nici nu va candida anul viitor la congres.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri