Presedintele PNL, Ludovic Orban, a fost audiat joi la Directia Nationala Anticoruptie. La iesirea din sediul DNA, el a declarat ca a fost audiat in calitate de martor, fiind chemat ca urmare a unei sesizari penale facute de Viorel Catarama, care contesta decizia de excludere din PNL.

"Contesta decizia de excludere si decizia Consiliului National (al PNL din 11 martie - n.r.). (A fost exclus - n.r.) pentru ca patru luni de zile a atacat sistematic conducerea partidului, pe mine personal, decizii ale partidului. Am si prezentat la data respectiva motivele", a explicat Orban, citat de Agerpres.

El a spus ca i se pare "curios" sa fie chemat al DNA ca urmare a sesizarilor facute de un om care sustine ca este membru al PNL. "Noi, cand am depus sesizarile la Parchet, am depus impotriva unor abuzuri grave facute de PSD, de presedintii PSD, de premierii PSD. De altfel, domnul Catarama - unul dintre atacurile domnului Catarama a fost tocmai cel legat de faptul ca am depus sesizare penala impotriva lui Dragnea si a lui Dancila. (...) Nu vad absolut niciun motiv pentru depunerea unei sesizari. Dar, nu am niciun motiv de ingrijorare", a sustinut liderul PNL.

Ludovic Orban l-a acuzat pe Catarama ca actioneaza ca un "agent al PSD in PNL".

"Faptul ca sunt aici este rezultatul unei sesizari. In ceea ce priveste motivul josnic prin care domnul Catarama intelege sa faca politica, prefer sa nu comentez. Cred ca orice om care in PNL mai avea un dubiu legat de justetea deciziei de excludere nu mai are nici un dubiu, pentru ca domnul Catarama actioneaza ca un agent al PSD in PNL, nicidecum ca un reprezentant al PNL", a afirmat Orban.

In luna iulie, Biroul Executiv al PNL a decis excluderea din partid a lui Viorel Catarama pentru "atacurile la adresa PNL".

Ulterior, Catarama a declarat ca decizia a fost luata cu incalcarea prevederilor statutare.

"Este o decizie care este luata cu incalcarea prevederilor statutare. Eu nu am fost convocat la aceasta sedinta, nu am stiut de acest lucru. Nu este de competenta Biroului Executiv sa ma sanctioneze. Sunt mai multe lucruri. In momentul in care voi afla, voi vedea cum voi actiona", afirma Catarama, la acea data.

In luna august, Orban sustinea ca decizia de a-l exclude din partid pe prim-vicepresedintele Organizatiei PNL Sector 2 Viorel Catarama a avut la baza "delictul de opinie", aratand ca este problema acestuia daca depune plangere penala.

"E problema lui. Delictul de opinie este pedepsit conform statutului atunci cand un membru nu respecta deciziile, ataca sistematic deciziile partidului, presedintele partidului. Ce s-ar intampla daca s-ar da liber la injuratul presedintelui partidului? (...) Nimeni nu este impiedicat sa se exprime in cadrul partidului, partidul este deschis dezbaterilor, orice membru poate sa exprime orice fel de opinie", spunea Orban.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri