PNL va depune motiuni simple impotriva ministrilor Finantelor si Educatiei, a anuntat, luni, presedintele partidului, Ludovic Orban.

"Am luat decizia de a depune in cursul acestei saptamani o motiune impotriva ministrului Finantelor, pentru cateva motive extrem de serioase. In primul rand, jefuirea bugetelor locale care pune in pericol buna derulare a activitatii autoritatilor locale, capacitatea acestor autoritati de a asigura servicii de calitate catre cetatenii din fiecare comunitate locala, care pune in pericol realizarea proiectelor de investitii, capacitatea de cofinantare a proiectelor care beneficiaza fie de finantare europeana, fie de finantare in cadrul PNDL. De asemenea, pentru politica bugetara dezastruoasa care a dus la grava deteriorare a puterii de cumparare a cetatenilor romani", a explicat Orban.

In ceea ce priveste motiunea pe Educatie, PNL denunta "doua idei fixe ale Guvernului - manualul unic si monopolul Editurii Didactice si Pedagogice".

"Tot astazi, am hotarat atacarea ministrului Educatiei, ne-vorbitorul ministru al Educatiei, cu o motiune in care avem cateva imputari majore, in principal, legate de catastrofa in ceea ce priveste manualele scolare. Acest Guvern a avut doua idei fixe in cap - ideea manualului unic si ideea monopolului Editurii Didactice si Pedagogice. Practica a aratat ca atat ideea manualului unic, cat si ideea monopolului exercitat de stat in ceea ce priveste editarea manualelor sunt catastrofale, iar starea manualelor la toate ciclurile scolare si in toate clasele arata falimentul actuali politici in domeniul educatiei pusa in practica de Guvernul Dancila si de actualul ministru al Educatiei", a sustinut liderul PNL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri