Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni ca liberalii sprijina in continuare campania USR "Fara penali in functii publice"."PNL a luat decizia de mult timp sa sprijine aceasta campanie".

"PNL este primul partid care a introdus in statutul sau criterii de integritate, care au impiedicat candidatura unor persoane care au probleme penale. Aveti in fata presedintele partidului care, in momentul in care impotriva mea a inceput urmarirea penala, am facut un pas in spate si pana cand nu am beneficiat de verdictul de achitare din partea instantei de judecata, nu am mai candidat pentru nicio functie publica. PNL a sprijinit campania 'Fara penali', e adevarat ca am facut-o fara sa incercam sa castigam capital politic din implicarea in campanie, cred ca toti liderii PNL de la nivel national, judetean, incepand cu mine, am semnat aceasta initiativa si ne-am angajat ca vom sprijini la nivelul Parlamentului si intr-un eventual referendum care va urma pentru a fi transpus in litera Constitutiei", a spus Ludovic Orban la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El a adaugat, facand referire la ce s-a intamplat la Arad, ca nu primarul este cel care verifica legalitatea semnaturilor.

"Este un aparat al primariei, in subordinea secretarului consiliului local, cu evidenta populatiei, cu cei de la juridic, care efectueaza operatiunea de verificare. Faptul ca nu au fost validate toate semnaturile este rezultatul unei analize facute probabil cu legea in mana de functionarii primariei. Daca cei care au strans semnaturi considera ca nu au fost validate pe drept, in conformitate cu legea, evident ca o sa atace aceasta decizie. Cred ca nu a fost o dovada de fairplay din partea colegilor nostri, care stiu foarte bine pozitia constanta, clara, categorica a PNL, privitoare la aceasta campanie si ii indemn sa consume mai multa energie in a ataca PSD, si nu PNL, care este un partener serios, consecvent", a incheiat Orban.

Primaria Arad a invalidat peste 6.000 de semnaturi stranse in campania "Fara penali in functii publice", ceea ce inseamna aproape o treime. Primarul Aradului, Gheorghe Falca (PNL), a declarat ca "toate faptele incadrate de Codul penal la fals in inscrisuri se regasesc pe listele aduse de USR Arad" si ca va transmite institutiilor statului semnaturile care nu au fost validate.

Reprezentantii USR au spus ca la Arad au fost invalidate mai multe semnaturi decat in judete conduse de PSD si afirma ca nu a fost folosita nicio baza de date pentru completarea listelor, toate semnaturile fiind date de aradeni.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri