Redactia Rise Project a fost tinta unui control inopinat din partea directiei Antifrauda din ANAF, dupa ce o anume Carmen Bungescu din Bucuresti ar fi dezvaluit fostului sef ANAF, Gelu Diaconu, ca exista nereguli la redactia de stiri si anchete. In fapt, PSD nu a facut decat sa dovedeasca, pentru a cata oara, ca este doar un partid preocupat de propria imagine, distrugerea justitiei si statului de drept.

Astfel, in reclamatia sa catre Fisc, Carmen Bungescu, pretins contabila a asociatiei RISE Project timp de trei ani, sustine ca jurnalisti platiti din 2015 pe drepturi de autor, care nu ar fi desfasurat nicio activitate creativa si nu presteaza „niciun act jurnalistic”, ar trebui taxati suplimentar si incadrati diferit potrivit codului fiscal.

„Acest mod de organizare a Asociatiei Rise Project a fost adoptat la sfatul unor consultanti legali pentru a gasi o modalitate de a se sustrage de la plata obligatiilor legale catre bugetul de stat”, se mai arata in sesizarea respectiva, semnata “Carmen Bungescu”.

Insa nicio persoana cu acest nume nu a colaborat vreodata cu RISE Project – informatie usor de verificat pentru inspectorii ANAF care au dispus controlul in baza unei „analize de risc”, generate de reclamatia doamnei Bungescu.

Numele ei nu se regaseste nici in tabelul contabililor autorizati din Romania. Nici adresa de domiciliu a lui Carmen Bungescu nu exista, asa cum este mentionata oficial in denuntul fiscal: strada Rotunda 71.

Numarul 71 e prea mare pentru o strada scurta din sectorul 3, aflata in buza parcului IOR, care se opreste de fapt la 19.

„Nu o sa gasiti numarul 71 niciodata, sunt 19 pe toata strada”, ne confirma situatia un batran din cartier pentru care straduta verde cu trei gradinite si cateva blocuri nu mai are secrete.

Aflat el insusi intr-un conflict politic cu ANAF, Gelu Stefan Diaconu, fostul sef al institutiei, a comentat pe Internet:

„Au inventat/creat persoana Carmen Bungescu, careia i-au atribuit, in fals, functia de contabil al Asociatiei RISE Project, inclusiv o adresa fictiva. Personajul inventat, Carmen Bungescu, «sesizeaza» un fapt oarecum banal, cvasi-general pentru redactii mass-media: anume ca unii redactori lucreaza pe baza de contracte de cesiune de drepturi de autor, desi se presupune ca presteaza activitati care ar fi trebuit sa fie remunerate pe baza unui contract de munca.”

Citeste tot cazul pe Rise Project.

Sursa foto: Rise Project

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri