Augustin Jianu, fost Ministru al Societatii Informationale in timpul scurtului Guvern Grindeanu, a subliniat intr-o postare pe contul personal ca Liviu Dragnea pusese gand rau libertatii de exprimare pe Internet inca din timpul mandatului sau, in prima parte a anului 2017.

“In martie 2017, Liviu Dragnea si alti lideri PSD (membri ai Guvernului si ai Parlamentului) au incercat sa ma convinga "sa dam o Ordonanta de Urgenta prin care sa oprim Balena Albastra".

Unii au "argumentat" ca in Rusia si alte tari "asa s-a rezolvat". Le-am explicat ca noi nu suntem Rusia si nu putem cenzura Internetul. Argumentul meu final a fost ca "vom avea proteste de strada mai mari decat la OUG 13".

Am crezut atunci ca insistentele lor erau cauzate de un deficit de intelegere a realitatii. Imi dau seama azi ca lucrurile sunt mult mai grave si ca astfel de demersuri sunt mai curand strategie decat intamplare.

Senatorul Liviu Brailoiu vrea o lege care sa controleze continutul postarilor de pe Facebook”, a scris fostul ministru.

El subliniaza de asemenea ca Balena Albastra care facea "victime intre tinerii din Romania" a fost doar o actiune de propaganda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri